Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Bijzonder gezicht: verdwaalde zeehond zwemt door Amstel

zeehond.jpg

Mensen die zondag een boottochtje maakten door de Amstel, werden getrakteerd op een wel heel bijzonder uitzicht: een verdwaalde zeehond zwom namelijk op z’n dooie gemak door de Amsterdamse rivier.

Het beestje strandde eerder al bij een sluis bij het Noord Hollandse dorp De Kwakel, maar vervolgde zijn weg via de Amstel naar de Noordzee.

Lange en drukke route

De politie Aalsmeer/Uithoorn plaatste zondag al foto’s op Facebook van de zeehond in De Kwakel. Hierna vervolgde de zeehond zijn weg in de richting van Uithoorn om vervolgens via de Amstel en het IJ de zee weer te vinden. Omdat dit een redelijk lange en vooral drukke route is, kwam Zeehondencentrum Pieterburen in actie. Ook werden er mensen van de EHBZ (Eerste Hulp bij Zeezoogdieren) ingeschakeld, samen met een ‘strandingscoördinator’. Het beestje werd al die tijd goed in de gaten gehouden en lag rond 18.00 ergens bij Amsterdam op een stil plekje uit te rusten.

Ongerust

Na dit tijdstip zijn er geen meldingen meer ontvangen van mensen die het dier hebben gespot. Volgens personeel van Pieterburen begint de tijd nu wel echt te dringen, aangezien de temperaturen de komende dagen omhoogschieten. “Het is noodzakelijk dat we de zeehond kunnen koelen en aan laten sterken. We weten alleen nu niet waar hij is. We vragen mensen die hem zien het ons te melden, maar hem wel met rust te laten, want anders kan de hittestress hem te veel worden,” aldus een medewerker.

Omdat de zeehond sinds zondag niet meer is gesignaleerd, zou het ook kunnen dat hij de weg naar zee weer heeft gevonden.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | RTL Nieuws
Foto | iStock, Facebook

Ook interessant