Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Dít detail maakt de WK-finale extra bijzonder voor de OranjeLeeuwinnen

wk-vrouwenvoetbal-halve-finale-nederland-zweden.jpg

Vanavond is het zover: Nederland staat in de finale van het WK vrouwenvoetbal, tegen de Verenigde Staten. Het belooft voor beide partijen een spannende wedstrijd te worden.

Maar deze finale in Frankrijk is voor de Nederlandse voetbalsters nog extra bijzonder.

Datum

De datum van de de allereerste WK-finale van de OranjeLeeuwinnen, 7 juli 2019, is exact 45 jaar nadat de Nederlandse mannen voor het eerst een WK-finale speelden. Dat was op 7 juli 1974 tegen West-Duitsland. De mannen verloren toen helaas, dus we hopen dat het bij de vrouwen beter gaat. Al wordt het wel een flinke uitdaging…

Pittige tegenstander

De Amerikaanse vrouwen zijn namelijk niet de minste tegenstanders: ze wonnen vier jaar geleden voor de derde keer de wereldtitel. Dit jaar versloegen ze op weg naar de finale Spanje, Frankrijk en Engeland en verloren geen enkele keer een wedstrijd.

Underdog

Maar ondanks dat de Nederlandse vrouwen als underdog worden gezien, hebben ze het goed gedaan: ‘wij’ verloren ook geen enkele keer en versloegen in de knock-outfase Japan, Italië en Zweden. Middenveldster Sherida Spitse ziet het in ieder geval positief in, vertelt ze aan het AD: “Ja, natuurlijk zijn ze verschrikkelijk goed. Maar wij kunnen ook wel wat, hè.”

Lees ook:
Nooit gesport? Zelfs na je 40e beginnen doet wonderen

Tegendeel bewijzen

In buitenlandse kranten zijn de Amerikaanse vrouwen in ieder geval duidelijk favoriet. Zo luidde een kop in de Duitse krant Bild: ‘Holland gewinnt Spiel um Platz Zwei’, oftewel: ‘Leuk dat jullie van Zweden hebben gewonnen, maar die finale, dat gaat niet lukken’. Wij hopen in ieder geval dat Nederland, net als twee jaar geleden op het EK, iedereen het tegendeel gaat bewijzen.

De finale vindt plaats in het uitverkochte Parc OL in Lyon en begint om 17.00 uur.

Bron | AD
Beeld | ANP

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant