Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Barbie-nieuws: sla je slag op deze veiling

barbie.jpg

Fans van Barbie kunnen deze en volgende week hun hart ophalen. Tot en met aanstaande vrijdag kun je online bieden op een aantal zeldzame Barbies die worden geveild. En op 20 maart is er in Haarlem een beurs voor Barbie-verzamelaars.

Barbie op de veiling

Op het online verzamelaarsplatform Catawiki  wordt een bijzondere collectie Barbies geveild. De Duitse Bettina Dorfmann is de grootste Barbie-verzamelaar ter wereld. Ze bezit een collectie van maar liefst 15.000 Barbies! Daarvan verkoopt ze nu online ongeveer vijftig stuks, allemaal zeldzame exemplaren uit de jaren vijftig en zestig. Zit er een Barbie voor je bij?

Verzamelbeurs voor Barbie-liefhebbers

Twee keer per jaar is er een beurs voor verzamelaars van Barbiepoppen en andere zogenaamde fashion dolls. De voorjaarsbeurs wordt op 20 maart in Haarlem gehouden, je kunt er de hele dag terecht voor het (ver)kopen van poppen.

De nieuwe Barbies al gezien?

Heb je trouwens de allernieuwste Barbies al gezien? Fabrikant Mattel heeft besloten om drie nieuwe poppen toe te voegen aan het assortiment. De Mattel-pop krijgt na 57 jaar meer variaties op haar figuur. Zo komt er een Barbie die langer is, eentje die kleiner is én een pop met rondingen. De iconische blondine krijgt op korte termijn trouwens niet alleen variaties op haar figuur, maar ook op haar huidskleur en haartype.

Bron: metronieuws.nl

 

Ook interessant