Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Bibian Mentel (48) overleden

bibian-mentel.jpg

Zojuist bereikte ons het verdrietige nieuws dat Bibian Mentel op 48-jarige leeftijd is overleden. De wereld is een mooi mens armer. Bibian wist met haar positiviteit, kracht en levenslust iedereen te inspireren.

Ook voor ons was ze een voorbeeld als gasthoofredacteur van Margriet 12.

“Lieve, stoere Bibian,

Het was een eer om jou beter te mogen leren kennen. Je positiviteit, kracht en doorzettingsvermogen zijn een voorbeeld voor ons en we denken voor iedereen die ooit het geluk heeft gehad jou te ontmoeten.

We leven intens mee met Edwin, Julian, Laila, Annabella, je moeder, je vrienden en iedereen die je liefhad. We wensen Bibians geliefden heel veel sterkte en kracht om dit immense verdriet te verwerken.

Rust zacht, lieve Bibian.”

– Redactie Margriet

Bibian Mentel: de koningin van zwarte bladzijden inkleuren

Bibian won 3 keer goud op de Paralympics en was zeven keer wereldkampioen Para- snowboarden. Al ruim twintig jaar streed ze tegen kanker met een onovertroffen optimisme.

“Ik ben al dik 21 jaar met kanker bezig”, vertelde Bibian in haar Margriet-interview met Floortje Dessing. “In 2016 werd ik opgegeven.” Vijf jaar later was ze er nog steeds en wilde ze er een mooi feestje van maken tot het eind, met haar geliefden. “Jij bent een koningin in het inkleuren van zwarte bladzijden”, zo omschreef Bibians man Edwin haar dan ook in zijn brief aan haar in Margriet 12, waarvan Bibian gasthoofdredacteur is. “We hebben elkaar beloofd niet bang te zijn voor wat er gaat komen, maar te genieten van elke dag die we hebben. Misschien een mooie boodschap voor iedereen: life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.

Mentelity Foundation

De droom van Bibian was een wereld waarin mensen met een lichamelijke uitdaging dezelfde kansen krijgen als ieder ander. Daarom richtte ze de Mentelity Foundation op. Deze stichting stimuleert, inspireert en steunt mensen met een lichamelijke uitdaging om de beste versie van zichzelf te worden. Laten wij met z’n allen haar droom werkelijkheid maken.

“Verzamel herinneringen, geen bezittingen” – Bibian Mentel
Steun jij Bibians Mentelity Foundation? Sms LEEF naar 4004

Ook interessant