Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Bibian Mentel vandaag weer onder het mes: ‘We hebben besloten niet meer te reanimeren’

bibian-mentel-we-hebben-besloten-niet-meer-te-reanimeren.jpg

Voormalig snowboardster Bibian Mentel, die voor de elfde keer kanker heeft, wordt vandaag geopereerd om haar rugwervel te stabiliseren. En dat is niet zonder risico. 

Er is een kans van 30 procent op een hartstilstand, schrijft RTL Boulevard.

Bibian Mentel

Bibians rugwervel is door de vele bestralingen te fragiel, waardoor een kans op een complete dwarslaesie ontstaat. Daarom wordt ze vandaag geopereerd. Bibian zegt tegen RTL Boulevard dat het altijd spannend blijft vanwege de risico’s, maar dat ze aan de andere kant wel een ‘routinier’ geworden is in operaties.

‘Niet reanimeren’

“Op een gegeven moment is er ook altijd een kans dat je lichaam het niet meer aankan. Als m’n lichaam ermee ophoudt, om het zo te zeggen, dan hebben we besloten om niet meer te reanimeren”, vertelt ze. “M’n arts zei letterlijk: ‘Waarschijnlijk zal Edwin (Bibians man, red.) je uit liefde willen reanimeren’. Toen keken we elkaar aan en zeiden we: ‘Nou, waarschijnlijk uit liefde juist niet, omdat we weten wat de consequenties zouden kunnen zijn’.”

Lees ook:
Bibian Mentel legt uit waarom haar kankerdiagnose deze keer anders is

‘Alles goed gegaan’

Inmiddels is de operatie voorbij en meldt haar man Edwin Spee op Facebook dat alles goed is gegaan: ‘Bibian maakt het naar omstandigheden goed. De specialist snapte zelfs niet hoe ze het deed maar ze lag alweer te lachen!’

Bron | RTL Boulevard, Facebook
Beeld | ANP

Ook interessant