Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Bibian Mentel legt uit waarom haar kankerdiagnose deze keer anders is

bibian-mentel.jpg

Voormalig snowboardster Bibian Mentel kreeg onlangs voor de elfde keer te horen dat ze kanker heeft. Hoewel ze eerder dergelijk slecht nieuws heeft ontvangen, is het deze keer toch anders. In een openhartig gesprek met Art Rooijakkers in ‘Zomer met Art’ legt Bibian uit waarom dat zo is.

“Het zit in mijn nek, een paar plekjes op mijn ruggengraat en in mijn longen”, zo vertelt Bibian over de tumoren die terug zijn.

Bibian Mentel opnieuw kanker

Bibian had al tien keer eerder met de ziekte te maken, maar deze keer is het toch anders. Haar man Edwin Spee legt uit: “In het verleden kwam er één plekje terug, dan werd die ene plek aangepakt en was ze soms een half jaar schoon en zelfs een keer zes jaar schoon. Nu komt het bijna elk jaar terug en op heel veel plekken. De artsen hebben deze keer ook aangegeven: ‘We maken ons heel veel zorgen.'”

Medicatie

Dat het rotplekken zijn, beaamt ook Bibian. “Ik slik medicatie waardoor de plekken in mijn longen redelijk stilstaan. In mijn botten groeit het dus wel verder en dat is natuurlijk heel vervelend, want we willen niet dat het naar mijn hoofd groeit. We doen er alles aan om te kijken hoe we dit kunnen stoppen.”

‘Elke dag genieten’

Net als voorgaande keren, blijft Bibian positief. “Ik voel me fysiek eigenlijk best wel goed en zo lang dat blijft, kies ik ervoor elke dag te blijven genieten. Uiteindelijk weet niemand wanneer het leven eindig is. Het leven is eindig, dat weten we allemaal. Wanneer dat einde komt, weten we niet. Het kan ook zo zijn dat we vanavond in de auto naar huis verongelukken en dan is het ook over.”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? 
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Kinderen inlichten

Wel moesten Bibian en Edwin voor hun vakantie hun kinderen inlichten. “We hebben gezegd: ‘Het zou best weleens kunnen zijn dat dit mama’s laatste keer wordt’. Maar ook toen hebben we gezegd: ‘Nu gaat de vakantie beginnen en gaan we lol maken'”, aldus Edwin.

Bron| AD.nl
Foto| ANP

Ook interessant