Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Bibian Mentel openhartig over de impact van kanker op haar zoon

bibian-mentel-openhartig-over-de-impact-van-kanker-op-haar-zoon.jpg

De ziekte van snowboardster Bibian Mentel (47) is niet alleen voor haar een onzekere lijdensweg, ook voor haar familie is het ontzettend moeilijk. Onlangs kreeg Bibian te horen dat ze voor de twaalfde keer kanker heeft.

In een interview met LINDA. vertelt ze openhartig wat dit met haar zoon Julian doet. “Mijn zoon is echt een mama’s kindje.”

Bibian Mentel

Bibian vertelt dat het voor haar zoon Julian ontzettend zwaar is. Hij weet al van jongs af aan dat zijn moeder kanker heeft, en dat is natuurlijk ontzettend moeilijk. “Als hij angstig was, zei ik dat ik altijd in zijn hart zou blijven. Dat is ontstaan toen zijn vader en ik uit elkaar gingen”, vertelt Bibian.

Altijd in je hart

Hoewel een scheiding voor ieder kind een vreselijke ervaring is, is het voor Julian extra lastig vanwege de onzekere staat waarin Bibian al jaren verkeert. Dat hakt er flink in. “Dan zei ik: ‘Schatje, onthoud dat waar je ook ter wereld bent, mama altijd in je hartje zit. Ook als ik niet meer leef.’ Dat heb ik hem van kleins af aan meegegeven”, aldus Bibian. “En ik zeg het nog steeds. Want ook hij heeft momenten dat hij tegen me aan komt liggen en bang is voor wat er nog gaat komen.”

Geen reanimatie

En de toekomst is onzeker. Bibian nam voor haar laatste operatie het besluit dat ze niet meer gereanimeerd wil worden als er iets misgaat. Een lastige beslissing, maar vanwege de gevaren geen onbegrijpelijke. “We weten wat de consequenties kunnen zijn”, zei Bibian hierover tegen RTL Boulevard. Toch zal dit voor haar zoon Julian moeilijk zijn geweest om te horen.

Mama’s kindje

De twee hebben een ongelooflijk sterke band. “Mijn zoon is echt een mama’s kindje, we hebben maar één blik nodig en weten van elkaar wat we voelen”, aldus Bibian. “Julian is inmiddels een beer van een kerel, maar hij knuffelt nog iedere dag met me. En als ik zijn lijf voel schokken, vraag ik: ‘Schat, wat is er?’ En dan zegt hij: ‘Ik wil je niet verliezen.’ ‘Ja, maar je weet toch …’, antwoord ik dan. En dan vult hij al aan: ‘Ja, je zit altijd in mijn hart.'”

Bron | LINDA., RTL Boulevard
Beeld | ANP

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant