Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Bibian Mentel deelt goed nieuws over haar revalidatie

bibian-mentel-margriet.jpg

Bibian Mentel doorstaat een pittige revalidatie, nadat er voor de tiende keer kanker bij haar werd geconstateerd. Gelukkig heeft de snowboarder nu goed nieuws. 

Ze mag vandaag, woensdag 8 mei 2019, weer naar huis. Dat liet Arie Boomsma, die haar dinsdagavond sprak in RTL Boulevard, weten. Wat een fijn nieuws voor haar, haar man en hun drie kinderen.

Verlamde benen

Vorig jaar werd er na veel rugpijn een tumor ontdekt in Bibians ruggenwervel. Nadat ze daaraan was geopereerd, werd ze wakker zonder gevoel in haar benen. Na een hersteloperatie kwam het gevoel terug en ze kan inmiddels staan, maar of ze ooit weer kan lopen, is nog de vraag.

Dwarslaesie

“De officiële diagnose is dat ik een incomplete dwarslaesie heb”, vertelt Bibian aan RTL Boulevard. De koningin van de lach, zoals haar man Edwin haar noemt, blijft ondanks alles positief. “Ergens is er een klein stemmetje in mijn achterhoofd dat zegt: ‘Bib, je gaat gewoon weer lopen’. Maar officieel weten we het gewoon niet. Het zou ook zomaar kunnen dat dit het eindresultaat is. (…) Snowboarden wordt dan heel lastig.”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Mentelity Foundation

Toch blijft ze die passie houden. Dat zie je bijvoorbeeld terug in haar werk voor haar stichting Mentelity Foundation, die zich inzet voor de mentale en fysieke ontwikkeling van mensen met een lichamelijke beperking. Welkom thuis, Bibian – en heel veel sterkte!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

KLEINE STAPJES (ENGLISH BELOW) Van nauwelijks zelfstandig kunnen lopen en staan naar bijna zonder hulp een potje tafeltennis. En dat in drie weken tijd! Er wordt in het revalidatiecentrum flink aan de skills gewerkt! Nog 484 dagen tot de Paralympische Spelen van Tokyo…? • LITTLE STEPS In just three weeks time from barely being able to walk or stand on her own to playing a game of table tennis with almost no support. Bibian is working hard on her table tennis-skills. 484 days left until the Paralympic Games of Tokyo …? It’s all about Mentelity! ?? • #BibianMentel #Mentelity #itsallaboutMentelity #revalidatie #progress #tafeltennis #love #workhard

Een bericht gedeeld door Mentelity Foundation (@mentelityfoundation) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Vandaag bezocht ik Paralympisch gouden medaillewinnaar @bibianmentel in het revalidatiecentrum. Haar leven lijkt een boek. Zo’n twintig jaar geleden draaide ze al mee met de Nederlandse top in het snowboarden. Maar een bezoek aan de Olympische Winterspelen van 2002 ging niet door vanwege een tumor in haar been. Dat been werd uiteindelijk geamputeerd, omdat de kanker in het bot zat. Bibian bleef snowboarden, nu als paralympiër en won in 2014 haar eerste gouden medaille. In 2016 kwam de kanker terug. De artsen gaven haar op. Maar in 2018 won ze opnieuw gouden medailles op de spelen. Begin 2019 bleek er wederom een tumor in haar lijf te zitten. In de rug dit keer. De tumor werd verwijderd. Maar de ochtend na haar operatie voelde Bibian haar benen niet meer. Ze verblijft sinds dat moment in het revalidatiecentrum. Inmiddels kan ze weer staan. Morgen mag ze naar huis, vertelde ze stralend. Of ze ooit uit die rolstoel komt is nog niet zeker. Maar ze laat zich door die gedachte niet uit het veld slaan. Ik vermoed dat ze gaat zitskiën, als ze echt nooit meer kan lopen. Dan wint ze vast weer goud. Want zo leeft ze. Incasseren, accepteren, vechten, overwinnen. Lachend. En vast ook huilend soms, levend in geleende tijd, zoals ze dat zelf zegt. Maar nooit denkend in beperkingen, altijd in mogelijkheden. Wat kan ik nog wél? Steeds weer de ogen gericht op alle andere aspecten van haar leven, de mensen, dingen en ervaringen die haar zo gelukkig maken. Zo te leven, wat een voorbeeld. Wat een vrouw.

Een bericht gedeeld door Arie Boomsma (@arieboomsmainstagram) op

Bron | RTL Boulevard
Beeld | ANP

Ook interessant