Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Bewezen: hoe duurder het huwelijk, hoe groter de kans op een scheiding

huwelijk.jpg

Ben jij van plan om binnenkort in het huwelijksbootje te stappen of heb je toekomstige bruiden of bruidegommen in je omgeving? En lopen de kosten van de grote dag nu al flink op? Twijfel dan niet als je kans ziet last minute nog wat geldbesparende maatregelen te treffen. Koppels met een dure bruiloft zouden namelijk sneller uit elkaar gaan dan stellen met een goedkoper huwelijk.

Dat blijkt uit nieuw onderzoek van de economisch professoren Andrew Francis-Tan en Hugo Mialon. De Amerikaanse wetenschappers ondervroegen 3.000 getrouwde mensen en ontdekten dat er bepaalde kenmerken zijn die de kans op een echtscheiding vergroten.

Dure verlovingsring

Zo eindigt een dure bruiloft vaker in een scheiding dan een goedkopere. Vooral de prijs van een verlovingsring heeft invloed op de duur van een huwelijk, dat loopt vaker stuk zodra de ring meer dan € 1.700 heeft gekost.

Uiterlijk

Ten slotte blijkt er nog een ‘oppervlakkig’ detail te zijn dat een rol speelt bij de duur van een huwelijk. Namelijk hoe belangrijk elkaars uiterlijk was in de beslissing om te trouwen. ”Bij de deelnemers was duidelijk te zien dat als het uiterlijk van de partner een belangrijke overweging was in de keuze om te trouwen, het huwelijk korter duurder,” legt professor Mialon uit.

Luxe huwelijksreis

Toch blijkt er één bruiloftsuitgave te zijn die het geld wél dubbel en dwars waard is. En dat is de huwelijksreis. Want terwijl de prijs van de bruiloft of ring een slechte invloed kan hebben op de bestendigheid van het huwelijk, kan een huwelijksreis er volgens de onderzoekers juist voor zorgen dat je heel lang bij elkaar blijft.

Bron | The Independent
Foto | iStock

Ook interessant om te lezen

Ook interessant