Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Bewezen: dít zegt je manier van wandelen over je persoonlijkheid

wandelen-persoonlijkheid.jpg

Sommige mensen houden van een stevige pas, terwijl anderen niet vooruit te branden zijn. Maar wat zegt onze manier van wandelen eigenlijk over onze persoonlijkheid? Hier een aantal interessante feiten.

Snelle pas

Mensen die het liefst een hoog tempo aanhouden, zijn vaak extravert. Ook zouden snelle wandelaars minder emotioneel en minder gevoelig voor stress zijn, zo blijkt uit een studie gepubliceerd in het tijdschrift Social Psychological and Personality Science.

Langzame pas

Mensen die het liefst in een langzaam tempo wandelen, zouden wat voorzichtiger van aard zijn. Langere, korte stappen nemen, betekent ook dat je iets egocentrischer bent, maar niet per se op een slechte manier. Het betekent dat je wat meer op je hoede bent en je eigen belang vooropstelt. Mensen die introvert zijn, lopen ook vaak traag, maar dan wel met hun hoofd naar beneden.

Meer naar links

Mensen die angstig of bezorgd zijn, hebben vaak de neiging om naar links te buigen als ze lopen. Wetenschappers lieten een aantal mensen geblinddoekt rondlopen en ontdekten: hoe meer stress ze ervoeren, hoe meer ze geneigd waren om naar links te lopen. Dit zou te maken hebben met het feit dat de rechterkant van je hersenen harder moet werken om twijfels en angst te verwerken.

Slenteren

Mensen die een beetje gedachteloos rondslenteren met hun hoofd omhoog, blijken over het algemeen heel zelfverzekerd te zijn. Zo’n nonchalante manier van wandelen is een blijk van vertrouwen in jezelf: je voelt geen druk van anderen en doet gewoon je eigen ding.

Sierlijk wandelen

Ken jij iemand die zich altijd op een sierlijke manier voortbeweegt? Dan heb je waarschijnlijk te maken met iemand die veel zelfrespect heeft. Dat geldt helemaal voor mensen die sierlijk lopen met hun voeten iets naar buiten, zoals dansers.

Hangende schouders

Het ziet er altijd een beetje triest uit, iemand die met hangende schouders voorbij loopt. En dat is niet voor niks: mensen die zo rondlopen, hebben vaak een trauma opgelopen dat ze nog moeten verwerken. De ietwat gebogen houding zou een manier zijn om jezelf te beschermen tegen verdere pijn.

Bron | HLN |
Foto | iStock |

Ook interessant om te lezen

Ook interessant