Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Geld besparen? Dít is het beste moment om een hotelkamer te boeken

geld-besparen-dit-het-beste-moment-om-een-hotelkamer-te-boeken.jpg

We hebben al een keer geschreven over wat het beste moment is om een vliegticket te kopen, maar hoe zit dat nu eigenlijk met het boeken van een hotelkamer? Wanneer kun je dit het beste doen als je zo goedkoop mogelijk uit wilt zijn?

Wij leggen het je hieronder uit.

Beste moment

Wist je dat hotels veel meer met elkaar concurreren dan vliegmaatschappijen? Daarnaast verhuren ze liever een kamer voor een lager tarief dan helemaal niet, zo vertellen experts aan The Huffington Post. Als je graag zo goedkoop mogelijk een hotel wil boeken, dan kun je dit het beste doen op de dag van vertrek of de dag ervoor.

Lees ook: in déze stad moet je voortaan toegang betalen om er op vakantie te mogen

Welke dag hotelkamer boeken?

Helaas loop je hierbij natuurlijk wel het risico dat een hotel al is volgeboekt. Als je niet genoegen wilt nemen met een tweede of derde keus dan kun je het beste reserveren op een vrijdag. De duurste dag om op te boeken blijkt zondag te zijn, al zijn de verschillen niet heel erg groot.

Verschil tussen dagen

Wel blijkt het aardig wat uit te maken op welke dagen van de week je in een hotel verblijft. Volgens deskundigen die met The Huffington Post spraken, zijn zondagnachten dertig procent goedkoper dan de rest van het weekend. Mensen die een weekendje weggaan, vertrekken vaak weer op zondag en zakenmensen komen meestal doordeweeks. Zo kun je door slim te boeken aardig wat geld besparen!

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | The Huffington Post
Beeld | iStock

Ook interessant