Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

‘Bereid een afvalpoging altijd goed voor’

schrijven.jpg

Hoewel je met Streep-je-Slank gewoon koekjes kunt blijven eten, is het verstandig om je afvalpoging goed voor te bereiden. Dat helpt om vol te houden en voorkomt eetbuien als het even tegenzit! Diëtiste Ukie Harkema vertelt hoe.

Ukie: “Meestal beginnen mensen vol goede moed met afvallen, maar er komt altijd een moment dat je het even wat moeilijker hebt. Afvallen vergt aanpassingsvermogen, tijd en geduld. Bereid je afvalpoging daarom altijd goed voor. Zéker als je een emotionele eter bent, anders kun je uit frustratie alleen maar méér gaan eten.

Afvallen goed voorbereiden doe je door:

1. Ermee te starten in een periode waarin je relatief weinig stress hebt.

2. Mensen om je heen in te lichten.

3. Samen met iemand anders Streep-je-Slank te gaan volgen. Dat kan zijn een vriendin, maar ook een collega of buurvrouw.

4. Alleen gezonde dingen in huis te halen.

5. Een lijstje te maken met redenen om af te vallen en dat op te hangen op een goed zichtbare plaats.

6. Een lijstje te maken met situaties waarin je blijk hebt gegeven van doorzettingsvermogen en daaraan te denken wanneer je geneigd bent om op te geven.

7. Afleiding te zoeken op moeilijke momenten.

8. Op regelmatige tijden, op een vaste plek te eten zonder tegelijkertijd iets anders te doen (zoals tv kijken of lezen).”

Over Ukie

Ukie Harkema is ruim dertig jaar gepassioneerd diëtist en een van de ontwikkelaars van Margriets Streep-je-Slank. ‘Beter door eten’ is haar motto. In haar coaching naar een gezonder eetpatroon staat niet de hoeveelheid eten, maar de smaak, het moment en de kwaliteit voorop. Ukie runt een eigen praktijk, samen met een collega.

 

Lees ook > Voordat je met Streep-je-Slank begint

Ook interessant