Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Wat zegt je geboortedag over je karakter?

zon2.png

Mensen die in de winter geboren zijn, staan positiever in het leven dan zomerkinderen, zegt Gary Goldschneider, schrijver van het boek ’Het mysterie van je geboortedag’. Hij stelt dat je geboortedag grote invloed heeft op je toekomstige gemoed.

Goldschneider ontwikkelde het systeem ’personologie’, een combinatie van psychologie, geschiedenis en astrologie. Door dit systeem jarenlang te testen op duizenden mensen ontstond een helder en accuraat beeld van 366 menstypen, één voor elke dag van het jaar. De vraag is niet hoe mensen, geboren op een bepaalde dag, verondersteld worden te zijn, maar hoe ze in werkelijkheid in elkaar zitten. Bekijk snel jouw persoonlijkheid!

Lentepersonen

Voorjaarsmensen, geboren tussen 21 maart en 21 juni, zijn doorgaans levenslustig. Ze zijn extrovert en goed in overleven en zich aanpassen. Tegelijkertijd zijn ze meestal minder goed in staat om dingen tot het einde toe vol te houden of zich tot één ding te beperken. Lentepersoonlijkheden hebben grote behoefte aan vrijheid, moeten kunnen groeien en zich ontplooien. Ook houden ze vaak hun hele leven iets kinderlijks. Eigenschappen als onschuld, spontaniteit en impulsiviteit horen bij het lentetype, net als een positieve levensinstelling.

Zomerpersonen

Zomermensen zijn geboren tussen 21 juni en 23 september. Ze reageren vaak meer beheerst dan voorjaarsmensen en zijn kritischer van aard. Zomertypes zijn een mengeling van extrovert en introvert en gevoelens bepalen de kleur van hun leven. Zomerpersoonlijkheden hebben invoelingsvermogen en de behoefte te helpen. In plaats van allereerst voor vrijheid en onafhankelijkheid te kiezen, zijn zomermensen bereid anderen te dienen. Ze willen nodig zijn.

Herfstpersonen

Herfstmensen zijn geboren tussen 23 september en 21 december. Ze zijn wat minder spontaan en impulsief  en wat selectiever en kritischer dan voorjaars- en zomermensen. Ze houden liever iets in stand dan dat ze zich ontwikkelen. Herfstmensen zijn introverter en houden hun gevoelens meer in bedwang. Meer dan anderen zijn ze zich bewust van wat zich afspeelt om hen heen.

Winterpersonen

Wintermensen zijn geboren tussen 21 december en 21 maart en houden zich in het algemeen meer bezig met het grote beeld. Ze zijn zelfverzekerd en komen dominant over, maar zijn ook vaak flexibel, gevoelig en spiritueel. Wintermensen zijn positief ingesteld en rustig van aard, maar kunnen grote opschudding veroorzaken door hun ideeën, idealen en werk. Ze zijn creatief en hebben een actief voorstellingsvermogen. Het wintertype houdt zich niet zozeer bezig met de toestand in de wereld, maar veeleer met hoe deze verbeterd zou kunnen worden.

Schermafbeelding 2014-11-12 om 09.02.47Benieuwd wat je eigen geboortedag zegt over je karakter?
Deze informatie is afkomstig uit Het mysterie van je geboortedag, met karakterbeschrijvingen voor elke dag van het jaar. Benieuwd naar wat het boek zegt over jouw geboortedag? Bestel het via Gottmer.nl voor €14,95.

Ook interessant