Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Waarom Beatrix wel naar prins Charles’ verjaardag gaat, maar Willem-Alexander en Máxima niet

prinses-beatrix.jpg

Prinses Beatrix is inmiddels vijf jaar met pensioen, maar reist woensdag wel af naar het Britse koningshuis. Niet voor een officiële gelegenheid, maar een partijtje: prins Charles blaast zeventig kaarsjes uit. 

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zullen hun (schoon)moeder hier niet bij vergezellen.

Andere afspraken

Onlangs legde Máxima tijdelijk haar werk neer wegens gezondheidsproblemen. Dat is in ieder geval niet de reden dat ze niet naar Charles’ feestje gaat, want Hare Majesteit is inmiddels gelukkig weer beter en gewoon aan het werk. Nee, reden is dat ze de president van Oostenrijk op bezoek krijgen. Bovendien zijn Willem-Alexander en Máxima vorige maand nog op staatsbezoek geweest in het Verenigd Koninkrijk en hebben ze uitgebreid de kans gekregen om prins Charles van harte te feliciteren.

Beatrix en Charles

Prinses Beatrix daarentegen heeft sinds haar pensioen meer plek voor dit soort feestelijkheden in haar agenda. Zeker aangezien ze al heel lang een warme band heeft met Charles. Zo was de prins bij haar inhuldiging in 1980, haar vijftigste verjaardag én haar afscheid als koningin in 2013. Ook was de Britse royal regelmatig in Nederland voor herdenkingen, waarbij de Britse inzet rond de Slag om Arnhem in 1944 ook een rol speelde. En ook Beatrix reisde nogal wat af naar Engeland, waar ze iedere keer Charles weer ontmoette. Dat wordt een gezellig weerzien dus.

Bron | Blauw Bloed
Beeld | ANP

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant