Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Barack Obama brengt mooi eerbetoon aan zijn schoonmoeder

barack-obama-marian-robinson-michelle-obama-margriet.jpg

Barack Obama heeft een geweldige band met de moeder van Michelle Obama, Marian Robinson. Zij is vandaag jarig en dus zet de voormalige president van Amerika haar flink in het zonnetje.

Met twee liefdevolle foto’s en mooie woorden brengt hij een eerbetoon aan zijn schoonmoeder.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.   

Wijze schoonmoeder

Barack omschrijft hoe het publiek Marian vast weleens op foto’s heeft gezien. “Maar wat je niet gezien hebt, is dat ze er altijd voor ons is – niet alleen voor Michelle en onze dochters, maar ook voor mij. Ik heb haar standvastigheid, zienswijze en wijsheid altijd gewaardeerd.”

Wonen in het Witte Huis

Toen Barack president werd en met zijn gezin naar het Witte Huis verhuisde, besloot Marian bij ze in te trekken. “Ik maakte me zorgen over hun veiligheid en mijn kleinkinderen”, vertelde ze over de reden daarvan tegen CBS. Michelle en Barack waren dolblij met haar komst. “Ik wilde dat de kinderen thuiskwamen bij familie”, aldus Michelle. “Oma was er altijd en reed met ze mee naar school.”

Broodnuchter

Dat Marian ook in het Witte Huis zo nuchter bleef, blijkt wel uit het feit dat ze per se haar eigen was wilde doen. Michelle omschrijft hoe haar moeder de meest geliefde persoon in het Witte Huis was. “De butlers en schoonmakers kwamen allemaal bij haar langs om hun hart te luchten. Ze was een beetje iedereens oma.” Vandaag blaast Marian 82 kaarsjes uit. Gefeliciteerd!

Bron | Instagram Barack Obama
Beeld | ANP

Ook interessant