Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Lief: er is een baby giraffe geboren in Blijdorp

schermafbeelding-2019-03-28-om-15-30-42.png

Het voorjaar is weer begonnen, dus dat betekent dat er weer allemaal schattige dieren geboren worden. Dit is dan ook dé tijd om naar de dierentuin te gaan. In Blijdorp kun je alvast een lieve baby giraffe bewonderen, die eerder deze week werd geboren.

De giraffe is een dochter van moeder Kimberly, die al twee keer eerder van jongen beviel, en vader Banio. Het jong heeft nog geen naam gekregen. Moeder en kind blijven de komende twee weken nog binnen, maar zijn daar al wel te bewonderen. Bekijk alvast een voorproefje op het filmpje hieronder… Wat een schatje!

Moedermelk

Diergaarde Blijdorp laat op hun website weten dat het jong al gedronken heeft. Dit is belangrijk voor giraffen, omdat de moedermelk in de eerste 48 uur na de bevalling de meeste antistoffen bevat.

Bedreigde diersoort

Het babygirafje is een netgiraf, welke vallen onder de bedreigde diersoorten. Er zijn nog zo’n 8000 netgiraffen in het wild over. Diergaarde Blijdorp is een onderdeel van een Europees fokprogramma om de netgiraffen te beschermen. Ze kunnen dan ook niet anders dan heel blij zijn met deze nieuwe aanwinst.

View this post on Instagram

GIRAFJE GEBOREN IN BLIJDORP ? Kom je op kraamvisite? Gisteravond beviel giraffe Kimberley van een dochter, haar derde jong. De vader is Banio. De kleine heeft al gedronken. Dat is belangrijk omdat in de eerste 48 uur de moedermelk nog de meeste antistoffen bevat. Moeder en jong kun je bewonderen in het giraffengebouw ‘de Ui’. Hier verblijven zij de komende weken. Het tweede jong van Kimberley (Kayin: geboren in 2017) verhuist binnenkort naar een andere dierentuin. De netgiraffe wordt tot een aparte soort gerekend die als ‘bedreigd’ is opgenomen op de rode lijst van bedreigde diersoorten. De afgelopen 20 jaar is bijna 2/3 van de populatie verdwenen. Er zijn nog ca. 8000 netgiraffen in het wild over. De netgiraffen in Blijdorp maken onderdeel uit van het Europese fokprogramma. Meer weten? Snuffel eens in het dossier op de website. #linkinbio #giraffe #netgiraffe #giraffen #geboorte #netgiraffen #bedreigdediersoort #natuurbehoud #natuur #blijdorp #diergaardeblijdorp #rotterdamzoo #rotterdam #zooanimals #dieren #dierentuin #dierentuinblijdorp #blijdorpzoo #blijdorprotterdam #visitrotterdam #rotterdamcity #rotterdam_holland #protectinganimals #ig_animals #insta_animals #igersrotterdam #zoolife #zootopia

A post shared by Diergaarde Blijdorp Rotterdam (@diergaardeblijdorp) on

Bron | Diergaarde Blijdorp
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant