Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Baasje laat zijn hond met een hartverscheurend briefje achter

hond-zion-stafford-rotterdam-margriet.jpg

Waar is het baasje van stafford Zion? Een dringende oproep van de dierenpolitie in Rotterdam. Diegene liet zijn of haar hond namelijk achter met een hartverscheurende boodschap.

De voormalige medewerkers van een pas gesloten dierenasiel in Rotterdam-West kregen een belletje over een Amerikaanse stafford die voor hun deur zat. Hij was daar achtergelaten. Toen de dierenpolitie poolshoogte ging nemen, bleek daar een diep trieste reden achter te zitten.

Goede hond

“Ik kan niet meer voor hem zorgen,” stond er door het baasje op het briefje geschreven, dat Zion bij zich had. “Ik heb geen inkomen en ben nu zelf op straat. AUB zorg goed voor hem. Is goede hond. (…) Zijn naam is Zion. 2,5 jaar oud.”

‘Ik kon niet anders’

Je hond afstaan aan een dierenasiel kost tussen de tachtig en 125 euro. Zou dat de reden zijn dat het baasje het beestje op deze manier heeft gedumpt? “Ik kon niet anders doen dan zo – sorry,” luidt de boodschap ook.

Niet straffen

De dierenpolitie Rotterdam probeert het baasje nu dus op te sporen. Niet om hem of haar te straffen, maar om te helpen. “Een dier op straat achterlaten is natuurlijk nooit de goede manier, maar met deze brief erbij willen we dit baasje niet strafrechtelijk vervolgen maar helpen,” legt Hans Manse van de dierenpolitie uit aan het AD. “Natuurlijk moeten we hier professioneel mee omgaan, maar we zijn ook mensen. Als ik dit briefje lees, doet dat wel wat met mij.”

Bron | ADDier en Natuur
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant