Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Baasje gezocht van kat die helemaal vanuit Oostenrijk is meegereden

kat-vrachtwagen-vermist-margriet.jpg

Een Oostenrijkse kat heeft er per ongeluk een flinke rit naar Nederland op zitten, nadat ie in een vrachtwagen was gesprongen. Nu wordt druk gezocht naar zijn baasje. 

Dat meldt dierenambulance de Ronde Venen/Amstelland op Facebook.

Verrassing

De vrachtwagenchauffeur stond gek te kijken toen het beestje ineens uit zijn voertuig sprong bij de Aalsmeerderweg 283 in Aalsmeer. Hij kwam net vanuit Oostenrijk gereden. De kat moet in de Oostenrijkse plaats St. Georgen naar binnen geglipt zijn. Dat de chauffeur hem al die tijd niet gezien of gehoord heeft, komt waarschijnlijk doordat het beestje in de vrachtruimte zat. En die is, tijdens al die keren dat de chauffeur tijdens zijn rit stopte, vast niet open geweest. Of het arme dier was zo angstig, dat ie geen pootje durfde te verroeren.

Ophalen

Om de kater zo snel mogelijk bij z’n baasje terug te krijgen, vraagt de dierenambulance om hulp. En die krijgen ze: veel mensen met familie in Oostenrijk hebben het bericht gedeeld. Ook heeft de dierenambulance inmiddels contact gehad met de ambassade. Die heeft ervoor gezorgd dat de kat bij de juiste instantie is aangemeld in Oostenrijk. ‘De kat staat nu overal aangemeld als gevonden in Oostenrijk. Het is nu afwachten of er iemand zich gaat melden!’

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | Facebook dierenambulance de Ronde Venen/Amstelland
Beeld | iStock

Ook interessant