Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Mogelijk avondklok: kabinet twijfelt wegens herinnering Tweede Wereldoorlog

waarom-is-premier-rutte-verantwoordelijk-voor-de-koning.jpg

Het aantal mensen dat besmet is met het coronavirus blijft oplopen en dus wordt er gesproken over extra maatregelen, mochten de nieuwe maatregelen niet genoeg effect hebben. Een daarvan is het instellen van een avondklok. Het kabinet heeft echter grote twijfels, omdat deze maatregel pijnlijke herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog kan oproepen.

Dat melden bronnen vandaag aan de politieke redactie van RTL Nieuws.

Mogelijke coronamaatregelen

Het aantal coronavirus besmettingen moet dalen. Dat werd extra duidelijk na de persconferentie afgelopen maandag, waarin nieuwe maatregelen bekend werd gemaakt. Vanaf nu is de horeca verplicht om zijn deuren te sluiten na 22:00 uur en ook benadrukte minister-president Mark Rutte nogmaals dat thuiswerken de norm is. Mochten de coronacijfers na 20 oktober niet zijn veranderd, komen er nieuwe maatregelen. Binnen verplicht mondkapjes dragen en een avondklok, bijvoorbeeld.

Avondklok

Een avondklok houdt in dat mensen na een bepaalde tijd niet meer naar buiten mogen. Het tijdstip hiervan is nog niet bekend en hangt af van wat er opgelegd wordt. Momenteel gaan de geruchten dat het zou gelden vanaf 23:00 uur of middernacht. Het kabinet twijfelt echter of deze maatregel wel passend is, gezien het voor ouderen nare herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog kan oproepen.

Herinneringen Tweede Wereldoorlog

In de Tweede Wereldoorlog voerde de Duitse nazi-bezetter de ‘spertijd’ in. Destijds mocht niemand de straat op van middernacht tot de volgende ochtend vroeg. In onze hoofdstad Amsterdam ging het straatverbod tijdens de oorlog al om 20:00 in en waren alleen avond- en nachtarbeiders uitzondering op deze maatregel.

Of de maatregel dan ook daadwerkelijk doorgevoerd gaat worden, hangt af van de ontwikkelingen in de komende drie weken.

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!
Help jij ons winnen? Stem dan snel!

Bron | RTL Nieuws. AD
Beeld | Brunopress

Ook interessant