Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Politie redt teddybeer na noodoproep van 12-jarige jongen met autisme

teddybeer-politie-autistisch-jongetje-margriet.jpg

Helaas zijn er lolbroeken die voor de grap de politie bellen. En dat terwijl de hulpdiensten wel betere dingen te doen hebben, zoals mensenlevens redden. Toch is het verhaal van de 12-jarige Ryan Paul uit New Jersey, die 911 eigenlijk ook voor niets belde, heel aandoenlijk.

Zijn ‘noodgeval’ ging namelijk over zijn teddybeertje.

Stiekem telefoontje

Ryans vader kreeg een telefoontje van de politie met de vraag of er inderdaad een noodsituatie bij hem thuis was. Hij had al snel door wat er aan de hand was: “Ik keek om me heen en de enige van het gezin die niet bij ons in de kamer zat, was Ryan. Dus ik ging naar zijn kamer en vroeg of hij de politie had gebeld. Hij zei ja. Ik vroeg waarom. Hij antwoordde: om mijn teddybeer te redden.”

Uit bed gevallen

Ondanks dat het loos alarm was, kwam de politie tóch polshoogte nemen van de situatie in het huis van de autistische jongen. “Ryan was heel blij me te zien,” vertelt agent Khari Manzini aan News 12 New Jersey. Toevallig had hij ook een training gehad in de omgang met autistische mensen, dus hij wist precies wat hem te doen stond. Wat er was gebeurd met het knuffeltje? Hij was uit bed gevallen. En in plaats van zijn ouders, besloot Ryan daarvoor de politie in te schakelen.

Onschuld

Zowel Ryan als de kleine teddybeer maken het goed. En gelukkig zien zowel zijn ouders als de politie de humor en onschuld van de situatie in. Zijn vader is zelfs trots dat zijn zoon tenminste weet wat hij moet doen als hij in de penarie zit. “Maar we moeten hem even aanleren om het in de juiste situatie te doen.”

Beledigd

Op Facebook bedankt de vader de agent nog voor zijn vriendelijkheid en begrip en dat hij zelfs met zijn zoon op de foto wilde. “Ik ben blij dat we zo’n barmhartige politie hebben.” “Maar,” grapt hij, “ik voel me alleen wel een beetje beledigd dat mijn zoon míj, als brandweerman zijnde, niet om hulp heeft gevraagd.”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | News 12 New Jersey, Facebook Bob Paul
Beeld | iStock

Ook interessant