Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Triest nieuws: legendarische Aretha Franklin overleden op 76-jarige leeftijd

aretha-franklin-overleden.jpg

Aretha Franklin, beter bekend als de ‘Queen of Soul’, is op 76-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. De Amerikaanse zangeres vocht al jaren tegen de ziekte en een aantal dagen geleden werd bekend dat haar situatie hard achteruit was gegaan.

Met haar wereldwijde hits Respect, I say a little prayer, Chain of fools, Think en I knew you were waiting (for me) bestormde ze de hitlijsten. De zangeres met de dijk van een stem werd door het Amerikaanse tijdschrift Rolling Stone bovenaan gezet in de lijst van beste zangers aller tijden. ‘Aretha is een geschenk van God,’ schreef het muziektijdschrift in 2010. ‘Zij is de reden dat vrouwen willen zingen.’

Mijlpaal

Dat is niet de enige mijlpaal in Aretha’s leven. Zo heeft de soulzangeres maar liefst achttien Grammy’s in de wacht gesleept en was ze in 1987 de eerste vrouw die een plek kreeg in de Rock and Roll Hall of Fame. Daarnaast wist ze in 2015 de toenmalige Amerikaanse president Barack Obama tot tranen te roeren met haar versie van (You make me feel like a) Natural woman, dat ze zong tijdens het jaarlijkse gala Kennedy Center Honors in Washington D.C. Bekijk hieronder een fragment van dat bijzondere moment:

Bron | nu.nl
Beeld | ANP

Ook interessant