Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

April doet wat ‘ie wil: er kan deze week nog sneeuw vallen

sneeuw-april-margriet.jpg

Van een zonovergoten weekend met temperaturen boven de twintig graden, naar vrieskou met hagel en sneeuw. En dat binnen één week. 

Niet alleen maart roerde z’n staart, maar ook april doet wat ‘ie wil. Er zijn voor komende vrijdag en zaterdag (11 en 12 april 2019) namelijk winterse buien voorspeld.

Wel veel zon

Tot en met het weekend hebben we te maken met een stevige noordoostenwind die koude en droge lucht aanvoert. “Het wordt daardoor vrij schraal weer. Ondanks dat er vaak ook veel zon is heeft de temperatuur moeite om op te lopen,” voorspelt weerman Raymond Klaassen van Weerplaza.

Natte sneeuw

Op vrijdag en zaterdag wordt het koud met temperaturen van maximaal zeven of acht graden. Met de koude noordoostenwind daarbij kan het extra fris aanvoelen. In de nacht kan het gaan vriezen, dus pak je tuinplanten goed in. “Er kunnen buien ontstaan die makkelijk gepaard kunnen gaan met hagel en natte sneeuw. De meeste kans op deze buien maakt het noorden en noordwesten, maar het zal mij niet verbazen als een enkele bui wat verder landinwaarts kan komen.”

Warmer

Even doorbijten, want na het weekend wordt het gelukkig weer warmer. Vanaf dinsdag kunnen we rekenen op zo’n vijftien graden. “Het is dan droog weer met zonnige perioden en de dunnere jas kan weer aan. We hebben dan weer een veel zachter weerbeeld.” Laten we hopen dat de lentezon zich in ieder geval wel goed laat zien op Koningsdag.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | Weerplaza
Beeld | iStock

Ook interessant