Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Annemarie Keizer deelt heftig verhaal achter haar litteken

annemarie-keizer-margriet.jpg

Annemarie Keizer, de vrouw van Simon Keizer, plaatste onlangs een kiekje in bikini op Instagram. Het litteken dat op haar buik te zien was, leidde tot vele vragen onder haar volgers. Nu vertelt Annemarie het heftige verhaal achter dit litteken.

Gelukkig heeft ze ook een mooie boodschap die ze wil delen.

Tweedegraads brandwonden

De Volendamse vertelt onder een foto op Instagram dat haar lichaam gedurende haar leven drie keer een heftige klap te verwerken kreeg. De eerste keer was in 2001, toen ze als één van de velen aanwezig was in de kroeg waar brand uitbrak tijdens Nieuwjaar. “Ik liep diep tweedegraads brandwonden op waar ik maanden van moest herstellen. En dan was ik nog één van de gelukkigen.”

Tumor ter grootte van een tennisbal

Het litteken op haar buik liep ze echter acht jaar later op. “Dat litteken is een erfenis uit 2009 waarin door een prescan een goedaardige tumor ter grootte van een tennisbal werd ontdekt in mijn lever. Uit voorzorg moest eenderde van mijn lever worden verwijderd”, staat er onder de foto. Zo’n operatie is zo heftig, dat ook hierdoor haar lichaam alle zeilen moest bijzetten om te kunnen herstellen.

Wees zuinig op je lichaam

Hoe zwaar dit ook was, Annemarie noemt toch haar zwangerschap in 2017 de ‘meest heftige rollercoaster’ voor haar lichaam. “Wat een veranderingen, wat een heftige bevalling en wat een wonderbaarlijk herstel!” Dit alles heeft haar geleerd zuinig te zijn op haar lichaam: we hebben er ten slotte maar één van. “Hoe ouder ik word, hoe meer ik me bewust ben van het feit hoe bijzonder het lichaam is. Bovendien word ik er door mijn litteken elke dag aan herinnerd”, zegt ze hierover.

View this post on Instagram

Nadat ik laatst een bikinifoto van mezelf had geplaatst kreeg ik veel DMs met daarin de vraag waar mijn litteken van komt. Dat litteken is een erfenis uit 2009 waarin door een prescan een goedaardige tumor ter grootte van een tennisbal werd ontdekt in mijn lever. Uit voorzorg moest eenderde van mijn lever worden verwijderd. Mijn lichaam moest alle zeilen bijzetten om daarna te herstellen. Iets wat het in 2001 ook al had moeten doen. Toen was ik één van de vele aanwezigen in een kroeg waar tijdens Nieuwjaar een brand uitbrak. Ik liep diep tweedegraads brandwonden op waar ik maanden van moest herstellen. En dan was ik nog één van de gelukkigen! Zo zie ik het ook echt! De heftigste rollercoaster voor mijn lichaam was echter mijn zwangerschap. Wat een veranderingen, wat een heftige bevalling en wat een wonderbaarlijk herstel! Mijn lichaam is dan ook iets wat ik niet voor lief neem. Ik verzorg het goed, vooral in de vorm van voeding en beweging. (Die beweging krijg je er voor niks bij na het krijgen van een kind ;-)) En hoe ouder ik word, hoe meer ik me bewust ben van het feit hoe bijzonder het lichaam is. Bovendien word ik er door mijn litteken elke dag aan herinnerd. Dus laat ik zo’n lang verhaal maar afsluiten door er een moraal tegenaan te gooien: wees zuinig op je lichaam; je hebt er maar één van! ? @jackieannes #yourbodyisyourtemple #langlevedefoutehashtags

A post shared by AnneMarie Keizer (@mrskeizer) on

Bron | Instagram
Beeld | ANP

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant