Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Anna Yilmaz uit Heel Holland Bakt mag iets bijzonders doen op Koningsdag

koningsdag-anna-heel-holland-bakt-2019-margriet.jpg

Heel Holland Bakt winnen doe je niet alleen voor de eer. Nee, als het goed is, komen er ook prachtige kansen op je pad. Zoals de koning ontmoeten. Én natuurlijk een taart voor hem bakken. 

Anna Yilmaz, de winnares van Heel Holland Bakt 2019, krijgt die eervolle taak op Koningsdag dit jaar. Die vindt namelijk plaats in Amersfoort – en laat dat nu net Anna’s woonplaats zijn.

Fan van Máxima

“Als je zo’n winnaar in de gemeente hebt wonen, moet je daar gebruik van maken,” zei de burgemeester van Amersfoort trots bij de presentatie van de koningsdagplannen volgens de lokale krant De stad Amersfoort. Of nou ja, ‘gebruik van maken’: Anna wil zelf ook niets liever. “Ik vind het superleuk dat het koningspaar naar Amersfoort komt en dat ze onze mooie stad zien. Ik hoop dat koningin Máxima zegt: ik wil wel een taartje van Anna proeven,” zei ze eerder al tegen het AD. “Ik ben fan van Máxima. Ik vind haar een onwijs mooie vrouw. Ze ziet er altijd goed uit, komt, waar ze ook is, spontaan over en is een fijn mens om naar te kijken.”

Slagroomschnitt

Speciaal voor Koningsdag heeft Anna al een Oranjetaart gebakken: Anna’s Koningsdag Schnitt. “Een frisse, vrolijke, romige oranje slagroomschnitt,” zo omschrijft het AD, dat ook het recept ervan deelt, het baksel. Het is nog niet helemaal duidelijk of dat ook de lekkernij is die Anna aan de koning, koningin en prinsessen aan gaat bieden op 27 april.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | De stad Amersfoort, AD
Beeld | Omroep Max

Ook interessant