Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Zó heeft Anna haar Heel Holland Bakt-winst al die tijd geheim gehouden

koningsdag-anna-heel-holland-bakt-2019-margriet.jpg

Eindelijk mag Anna Yilmaz (29) het van de daken schreeuwen: zij is de winnaar van Heel Holland Bakt 2019. Dat heeft ze ruim drie maanden geheim moeten houden. 

De opname van de finale was namelijk al in oktober. Hoe hield ze dat vol?

Taart in stukken

Zoals te zien was in de finale-aflevering, wisten onder anderen de moeder en zus van de marinekorporaal wél van haar winst af. Maar haar collega’s, voor wie ze ook heerlijke taarten bakt, bijvoorbeeld niet. “Als ik in een weekend thuis had geoefend voor een taart, nam ik die maandag niet in z’n geheel mee naar werk, maar sneed ik ‘m in stukken,” vertelt Anna aan NOS. “Want als het er spectaculair uit zou zien, zouden ze misschien iets gaan vermoeden. Gelukkig trapten ze erin.”

Twee keer afgewezen

Dat Anna Heel Holland Bakt zou winnen, was allesbehalve een uitgemaakte zaak. “Op een gegeven moment dacht ik dat ik de finale wel zou gaan halen. Ik had nooit gedacht dat ik zou winnen,” geeft ze toe. Sterker nog: ze werd tot twee keer toe afgewezen voor deelname aan het programma. Waarom precies, weet ze nog steeds niet. “Maar ik heb niet opgegeven en ben gewoon mezelf gebleven.” Drie keer is scheepsrecht, zeggen ze toch?

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | NOS
Beeld | Omroep Max, Roland J. Reinders

Ook interessant