Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Angelina Jolie heeft borsten preventief laten verwijderen

angelinnns-11-jpg.jpg

Angelina Jolie borstenHollywood-actrice Angelina Jolie heeft haar borsten preventief laten verwijderen. Ze onderging de dubbele borstamputatie om haar kans op borstkanker te verkleinen.

Risico
In een opmerkelijke artikel in The New York Times schrijft de 37-jarige actrice dat ze niet het risico wil lopen dat zij op jonge leeftijd overlijdt. Volgens haar artsen is het percentage dat Jolie borstkanker ontwikkelt ernstig groot.

Angelina is draagster van het BRCA1-gen waardoor de kans dat ze borstkanker krijgt maar liefst 87 procent is. De moeder van Angelina overleed op 56-jarige leeftijd aan borstkanker, na een strijd van 10 jaar tegen de ziekte.

Openhartig
In het artikel genaamd Mijn medische keuze schrijft Angelina openhartig over haar keuze en ervaring. Ze hoopt dat vrouwen baat hebben bij haar verhaal, zich laten testen en op de hoogte zijn van de behandelmogelijkheden wanneer zij een hoog risico op kanker hebben.

Brad Pitt en Angelina Jolie zijn sinds 2005 samen en hebben zes kinderen, Maddox (11), Pax (9), Zahara (8), Shiloh (6) en de 4-jarige tweeling Knox en Vivienne. Vorig jaar verloofde het acteurskoppel zich.

Ook interessant