Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

André van Duin gaat verhuizen na overlijden echtgenoot: “Wat moet ik in mijn eentje in dit huis?”

andre-van-duin.jpg

André van Duin (72) gaat verhuizen. Hij heeft besloten om zijn grachtenpand in Amsterdam te koop te zetten. De komiek woonde er jarenlang met zijn echtgenoot Martin Elferink (55), die vorige week maandag overleed. Op het moment is hij druk bezig met de verhuizing.

In de Telegraaf vertelt André openhartig over het besluit om te gaan verhuizen.

“Wat moet ik hier straks?”

“Toen in de loop van het najaar duidelijk werd dat de toestand met Martin hopeloos was, keek ik eens om me heen en sloeg de schrik me om het hart. Wat moet ik hier straks, in mijn eentje in een huis met een achterhuis en al met al zo’n 600 vierkante meter?” zo vertelt hij. “Jaren geleden hadden we ook al eens naar een appartement gekeken, net buiten het centrum, maar toen kwamen we terug op de gracht en dat was toch wel heel erg lekker met die tuin.”

Lees ook: botkanker ontdekt bij man van André van Duin

Allemaal stuk sneller gegaan

Toen de situatie van Martin verslechterde, besloten de twee om alsnog te kijken naar een andere woning. “In november kregen we de sleutel en sindsdien zijn we bezig geweest spulletjes uit te zoeken en de boel in te richten. De inschatting was toen dat Martin daar ook nog een tijd zou wonen, maar helaas is het met zijn ziekte allemaal dus een stuk sneller gegaan.”

Fijne gedachte

De twee hebben uiteindelijk maar twee nachten kunnen doorbrengen in het nieuwe huis, dat Martin nog heeft helpen inrichten. “Martin z’n smaak komt dus toch terug in dat huis, wat nu nog een kale bedoening is, maar wat straks toch wel zal gaan leven met spullen die hij heeft uitgekozen. En hij is er nog een paar keer geweest, dus hij weet hoe ik erbij kom te zitten en dat is een heel mooi idee. Ook voor hem was dat een fijne gedachte.”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

 

Bron | AD
Beeld | ANP

Ook interessant