Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Kabinet wil anderhalve meter vanaf déze datum afschaffen

anderhalve-meter-afschaffen-mark-rutte.jpg

Het einde van de coronamaatregelen komt in zicht. Het kabinet heeft zojuist de datum bekendgemaakt waarop ze de anderhalve meter mogelijk willen afschaffen. Én de datum waarop dan een eind komt aan wellicht alle coronamaatregelen.

Vooral die eerste datum laat niet lang meer op zich wachten.

Einde anderhalve meter afstand

Als het kan, wil het kabinet de anderhalvemeterregel per 20 september afschaffen. Dat is over anderhalve maand. Vervolgens zou op 1 november een eind kunnen komen aan alle coronamaatregelen. Dan gaan we dus echt weer terug naar het oude normaal. Een spannend vooruitzicht, met de voorwaarde dat de situatie het tegen die tijd ook echt toelaat.

Lees ook:
Dit is er tot nu toe bekend over de mogelijk nóg besmettelijkere deltaplusvariant

Persconferentie op vrijdag de 13e

Vanavond is de eerste coronapersconferentie sinds juli. Hoewel er nu nog geen grote versoepelingen worden verwacht, hebben Mark Rutte en Hugo de Jonge dus wel goed nieuws te brengen op vrijdag de 13e. Wat er precies verwacht wordt van de persconferentie, lees je hier. De persconferentie is vanaf 19.00 uur te volgen via NPO 1, RTL 4 en SBS6.

Bron | RTL Nieuws
Beeld | Getty

Margriet 36 ligt nu in de winkel! Dit nummer staat volledig in het teken van ‘La douce France’. Zo lees je een interview met Ilja Gort, vind je de lekkerste recepten uit de Franse patisserie, ontdek je Franse adresjes in Nederland en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant