Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

OMT: zólang moet de anderhalve meter afstand nog blijven gelden

anderhalve-meter-afstand.jpg

Als het aan het Outbreak Management Team (OMT) ligt, blijft de anderhalve meter afstand nog tot minimaal half augustus gelden. Dat laten zij weten in een advies aan het kabinet. Mondkapjes daarentegen hoeven volgens hen vanaf 26 juni al niet meer, behalve in het openbaar vervoer en op het vliegveld.

Dit zou dus betekenen dat we vanaf 26 juni bijna van alle coronamaatregelen af zijn.

Advies OMT over thuiswerken

Het OMT ziet het ook weer zitten dat mensen voorzichtig naar kantoor gaan, maar wel onder bepaalde voorwaarden. Zo mag maximaal de helft van het personeel aanwezig zijn, als de anderhalve meter afstand gewaarborgd is. Of het kabinet het advies van het OMT overneemt is nog de vraag. Het kabinet discussieert al een tijdje over hoelang ze de anderhalvemeterregel nog willen behouden. Vandaag krijgen we tijdens de persconferentie om 19.00 uur te horen wat het kabinet hierover heeft besloten.

Lees ook:
Barbecuen met acht personen, terrassen tot middernacht: dít zijn de versoepelingen vanaf 26 juni

Anderhalve meter afstand niet tijdens evenementen

De anderhalvemeterregel mag overigens vanaf 30 juni wel worden losgelaten bij evenementen waar coronatesten bij de toegang worden gedaan en waar vaccinatiebewijzen kunnen worden getoond. Ook het dragen van een mondkapje hoeft dan niet meer. Bezoekers moeten een coronatest kunnen laten zien die maximaal 40 uur oud is, of een bewijs dat zij gevaccineerd zijn of al corona hebben gehad.

Bron | RTL Nieuws
Beeld | Getty

v

Ook interessant