Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Waarom je nu extra alert moet zijn als je een hond hebt

waarom-je-nu-extra-alert-moet-zijn-als-je-een-hond-hebt.jpg

Alle hondenbaasjes, maar ook eigenaren van een ander huisdieren, zullen het beamen: je huisdier is als een gezinslid. En dus moet je er niet aan denken dat hem of haar iets overkomt. Helaas moeten hondenbaasjes alert zijn, waarschuwt de politie.

Daarnaast moeten ze melding maken van verdachte situaties. De laatste tijd krijgt de politie namelijk meerdere meldingen van hondendiefstal.

Alert zijn

Een aantal van die zaken verschenen ook in de media: een hond in een natuurgebied in Oss werd door drie mannen gestolen tijdens het uitlaten en later dood terug gevonden, een vrouw in Ridderkerk wist te voorkomen dat haar viervoeter werd afgenomen doordat ze flink van zich af sloeg, en in Katwijk aan Zee werd een hond ontvoerd, die later in Duitsland is terug gevonden.

Lees ook: Hier moet je op letten als je een hond in huis neemt in coronatijd

Een woordvoerder van de politie Zeeland-West-Brabant vertelt aan het RTL Nieuws dat het niet duidelijk is wat de cijfers zijn van hondendiefstal, en of het vaker voorkomt dan jaren geleden. Toch weet zij dat er het afgelopen jaar al zeker vijftien meldingen zijn binnengekomen in de regio, en ze denkt dat het er mogelijk nog meer zijn. “Soms weten mensen niet of hun hond gestolen is of weggelopen en niet meer terug gekomen.”

Rashonden

Ze stelt dat het voor de politie moeilijk is om deze zaken te onderzoeken, omdat er vaak weinig aanknopingspunten zijn. Wel is opvallend dat het vaak om rashonden gaat.

De politie vraagt mensen om verdachte situaties meteen door te geven. Ook als iemand tijdens het uitlaten bovengemiddeld veel interesse heeft in je hond. Dat mag via 112, zodat de politie zo snel mogelijk actie kan ondernemen.

Lees ook: Hondenbaasjes opgelet: koppels met een hond hebben een betere relatie

Bron | RTL Nieuws
Beeld | Getty Images

Ook interessant