Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Opgelet: Albert Heijn roept kropsla terug wegens salmonella

kropsla.jpg

Albert Heijn haalt kropsla van het eigen merk terug uit de winkels nadat er salmonella op is aangetroffen. Het eten van de kropsla met salmonella kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid.

Mogelijk is er al van de besmette sla gegeten, stelt de supermarktketen. Het product werd vanaf 2 augustus verkocht.

Ouderen, mensen met verzwakt afweersysteem en zwangeren

“Het consumeren van AH kropsla kan een gevaar vormen voor de gezondheid, vooral voor ouderen, mensen met een verzwakt afweersysteem en voor zwangere vrouwen,” laat de supermarktketen weten.

Aankoopbedrag vergoed

Albert Heijn vraagt klanten die de kropsla in huis hebben, deze terug te brengen naar de winkel. Ze krijgen het aankoopbedrag vergoed.

Klachten

Salmonella is een bacterie die in de darmen van dieren kan zitten. Soms komt salmonella ook voor op rauwe eieren en in vlees. Na een besmetting kan het zes tot 48 uur duren voordat er klachten ontstaan. Denk hierbij aan verschijnselen zoals misselijkheid, overgeven, diarree (soms met slijm en bloed), buikkrampen, koorts en hoofdpijn, meldt lindanieuws.nl. Bij de meeste typen salmonella verdwijnen de klachten vanzelf binnen enkele dagen. Het enige wat je kunt doen, is rust nemen en voldoende drinken om uitdroging te voorkomen. Dat is het advies op gezondheidsnet.nl.

Bronnen | ANP, lindanieuws.nl, gezonheidsnet.nl en Facebookpagina Albert Heijn
Foto | iStock

Ook interessant om te lezen

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant