Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Al meer dan 25.000 euro ingezameld voor bejaard stel dat werd beroofd

beroofd.jpg

De 90-jarige Hijlke en 92-jarige Albert hebben helse momenten beleefd. Het bejaarde koppel werd afgelopen week in hun eigen woning beroofd van al hun spaargeld. De dieven namen onder andere 16.000 euro spaargeld en een kistje met sieraden mee.

“Wij hebben niets meer, alles wat wij gespaard hadden is afgepakt,” zo vertelt een verdrietige Hijlke aan Hart van Nederland.

Crowdfunding

Tóch lijkt er nog een lichtpuntje te zijn: nadat het verhaal van het echtpaar naar buiten kwam, is er vrijdag een crowdfunding gestart. En die werpt zo z’n vruchten af: al ruim een dag na de start van de actie was er al ruim 25.500 euro binnen en de teller blijft maar doorlopen.

Deze keer wél naar de bank

Uit het hele land komen er donaties binnen. ”Wij zijn de mensen ontzettend dankbaar,” vertelt de hevige geëmotioneerde Albert. Zodra ze het geld ontvangen brengen zij het dit keer wel direct naar de bank. ”Ja zeker, ik denk niet dat ze het opnieuw onder het bed gaan leggen,” zegt schoondochter Olivia.

Beroofd

Het hoogbejaarde koppel runt al meer dan vijftig jaar een winkeltje aan huis. Deze week werden ze beroofd door vier mensen die zich voordeden als klanten. Een van hen sloop vanuit de winkel het woonhuis in, terwijl de andere drie het echtpaar afleidden.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.  

Bron | Hart van Nederland, NOS
Foto | NH Nieuws, iStock

Ook interessant