Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Indrukwekkend: honderden mensen nemen in een erehaag afscheid van Bibian Mentel

afscheid-bibian-mentel.jpg

Honderden mensen hebben zaterdagochtend afscheid genomen van meervoudig paralympisch snowboardkampioen Bibian Mentel, die maandag op 48-jarige leeftijd overleed. Alle gegadigden vormden een erehaag langs de speciale afscheidsroute van de rouwstoet vol bloemen en fakkels. 

Het was een indrukwekkend afscheid. 

Speciale erehaag tijdens de uitvaart 

De crematie van Bibian Mentel vond vanwege de coronamaatregelen zaterdag plaats in besloten kring, maar de familie van Bibian wilde vrienden, kennissen en andere belangstellenden de mogelijkheid geven om ook afscheid te nemen. Daarvoor werd zaterdagochtend een speciale afscheidsroute van Loosdrecht via Hilversum naar het crematorium in Laren afgelegd, waar honderden mensen met witte en rode rozen en tulpen, fakkels, spandoeken en een groot applaus vijf grote witte limousines via een erehaag ontvingen. Veel mensen legden bloemen op de motorkap. Bibian werd onder escort van militairen naar binnen gedragen, gevolgd door haar man Edwin Spee en hun kinderen. 

Lees ook: Bibians man Edwin: ‘Tot de laatste minuut was haar prachtige lach onverwoestbaar’

De uitvaart 

Bij het crematorium waren onder anderen cabaretier Peter Heerschop en keeper Thijs Kroezen van het Nederlandse Amputatieteam aanwezig. Kroezen is ook betrokken bij de Mentelity Foundation van Bibian Mentel en kreeg zelf ook meerdere keren kanker. Kroezen liet weten het heel indrukwekkend te vinden hoe mensen langs de route afscheid namen van Bibian. “Het wordt een hele mooie dienst voor een heel mooi mens”, aldus Kroezen. Tijdens de dienst werd muziek gedraaid en de dochter van Bibian sprak.

Meervoudig paralympisch snowboardkampioene Bibian Mentel overleed op 48-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Al op 27-jarige leeftijd werd zij getroffen door botkanker en sindsdien streed ze ruim twintig jaar tegen de ziekte. Haar overlijden leidde tot een stroom aan reacties van sporters, bekende Nederlanders en politici. Zij roemden haar positiviteit, doorzettingsvermogen en veerkracht.

Bron | RTL Nieuws, Twitter, Instagram
Beeld | ANP, Twitter, Instagram

Ook interessant