Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Advies OMT: voorlopig geen versoepelingen in december

advies-omt-voorlopig-geen-versoepelingen-in-december.jpg

Hoewel we natuurlijk allemaal hopen dat er snel weer versoepelingen worden aangekondigd, zijn er volgens het Outbreak Management Team (OMT) voorlopig geen versoepelingen van de coronamaatregelen mogelijk. Dit schrijven zij in een advies aan het kabinet.

Volgens de experts van het team is de huidige situatie nog ‘te instabiel’ om versoepelingen aan te kondigen.

Voorlopig geen versoepelingen

Het OMT is de belangrijkste adviseur van het kabinet in de aanpak van de coronapandemie. Het kabinet had aan het OMT gevraagd of een versoepeling van de huidige coronamaatregelen mogelijk is, maar de adviseurs hebben laten weten dat er, gezien de huidige ontwikkelingen, geen versoepelingen in het verschiet liggen. De laatste dagen is het aantal besmettingen op hoog niveau gebleven en ook de druk op de zorg blijft nog steeds groot. Daarnaast is niet duidelijk waarom het aantal besmettingen maar niet omlaag gaat.

Kerstvakantie van scholen verlengen

Voor de horeca zal dit advies een flinke klap in het gezicht zijn. Vorige week werd namelijk nog in Den Haag geopperd dat de horeca halverwege december weer open zou kunnen, maar deze plannen kunnen dus voorlopig weer van de baan. Daarnaast willen de experts van het OMT ook gaan onderzoeken of het verlengen van de kerstvakantie ervoor kan zorgen dat het aantal besmettingen omlaag gaat. Eerder werd ook al het sluiten van scholen genoemd als een maatregel om meer besmettingen te voorkomen, maar dit zou volgens het kabinet echt een laatste redmiddel zijn.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | RTL Nieuws
Beeld | Getty

Ook interessant