Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Bizar advies: ‘Behandel je mondkapje hetzelfde als je onderbroek’

bizar-advies-behandel-je-mondkapje-hetzelfde-als-je-onderbroek.jpg

Een advies van de gemeente Waalwijk over het dragen van mondkapjes heeft bij veel mensen voor de nodige hilariteit gezorgd. Het coronateam van de gemeente roept mensen namelijk op om een mondkapje behandelen alsof het gaat om je eigen onderbroek.

Dat klinkt natuurlijk een beetje vreemd ,maar er zit wel degelijk waarheid in.

Vergelijking met onderbroek

Op Facebook plaatste de gemeente Waalwijk begin oktober de oproep om je mondkapje te behandelen alsof het gaat om je eigen onderbroek. Hierbij werden er ook nog zeven aanvullende tips gedeeld zoals: ‘laat hem niet zakken in het bijzijn van anderen’, ‘gebruik elke dag een schone’ en ‘zitten er gaten in? weggooien!’. Hoe meer je er over nadenkt, hoe logischer de tips eigenlijk klinken.

Humor

Op sociale media krijgt de post de nodige aandacht. Zo vinden sommige de vergelijking nogal ver gezocht, terwijl anderen het juist wel kunnen waarderen dat de gemeente een beetje humor in deze barre tijden gebruikt. “We vonden deze uiting een mooie manier om het dragen van mondkapjes onder de aandacht te brengen,” zo vertelt Harm Hensen van de gemeente. “We zijn ervan overtuigd dat ook humor kan bijdragen aan het advies om een mondkapje te dragen in publieke binnenruimten.”

Lees ook: Zo zorg je dat je brilglazen niet beslaan als je een mondkapje draagt

Negatieve reacties

“Een andere gemeente heeft ons gevraagd of ze deze opzet ook mochten gebruiken, maar uiteindelijk hebben ze het niet aangedurfd uit angst voor negatieve reacties,” aldus Hensen. “Wij zagen hem ook voorbij komen en hebben anders beslist. Mensen gaan dit doorsturen.”

Yeah, Margriet.nl is genomineerd voor Website van het Jaar 2020! 
Help jij ons winnen? Stem dan snel!

Bron | Omroep Brabant
Beeld | iStock

Ook interessant