Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Canadese infectiedeskundige geeft inwoners wel héél bijzonder seksadvies

bijzonder-advies-van-infectiedeskundige-draag-mondkapje-tijdens-seks.jpg

Zeer bijzonder advies voor Canadezen. Infectiedeskundige en Chief Public Health Officer Theresa Tam raadt mensen dwingend aan om een mondkapje te dragen tijdens seks. Ook zoenen is volgens vooraanstaande deskundige uit den boze. Het veiligst? Helemaal geen seks, maar dat is zélfs volgens Tam wat te streng.

Niet zoenen en een mondkapje tijdens de seks: misschien leuk als een rollenspel helemaal jouw ding is, maar echt sexy en comfortabel klinkt het ons toch niet in de oren.

Seks

“Seks kan gecompliceerd zijn ten tijde van Covid-19”, schrijft Tam in de nieuwste Canadese voorschriften. Vooral voor mensen zonder vaste relatie of voor mensen met een partner die in de risicogroep valt, is het volgens de specialist een zware tijd. Het probleem bij seks zit ‘m niet in het sperma of de vaginale vloeistoffen, want verspreiding op die manier is zeer zeldzaam. Het probleem is alleen dat je tijdens seks té dicht bij elkaar in de buurt komt, zegt ze. Om nog maar niet over het uitwisselen van speeksel tijdens het zoenen te spreken.

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons winnen?
Stem dan snel hier.

Mondkapje en niet zoenen

De oplossing volgens de infectiedeskundige? Een mondkapje dat je neus én mond bedekt. En niet zoenen tijdens de seksuele activiteiten, al werd dat natuurlijk toch al wat lastiger met zo’n lapje over je mond. Volgens Tam kunnen mensen op deze manier wel genieten van fysieke intimiteit en tegelijkertijd zorgen dat het coronavirus verder onder controle komt.

Het is niet de eerste keer dat dit voorstel gedaan wordt. Wetenschappers van Harvard University zeiden in juni ook al dat een mondkapje tijdens geslachtsgemeenschap geen slecht idee was. Dat een topdokter als Theresa Tam dat nu zegt in een publicatie op de website van de Canadese overheid, is natuurlijk wel opvallend.

Masturberen

Ook prijst Tam masturberen aan als ‘de seksuele activiteit met het laagste risico’. Zijn wij ook best voorstanders van, overigens: het blijkt namelijk heel wat voordelen te hebben. Masturberen geeft je meer zelfvertrouwen, brengt je in de mood om seks te hebben én zorgt ervoor dat je beter weet wat je fijn vindt. Meer over de voordelen van masturberen lees je hier.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Government of Canada, RTL Nieuws
Beeld | iStock

Margriet 38 ligt in de winkel!  Met daarin een dossier familiegeheimen, een interview met politica Sigrid Kaag, dagboek van een scheiding en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant