Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Acht regio’s erbij op risiconiveau ’zeer ernstig’ op de coronakaart

acht-regios-risiconiveau-zeer-ernstig.jpg

Hoewel de coronamaatregelen de afgelopen maand weer zijn aangescherpt, neemt het aantal besmettingen nog steeds toe. Om aan te geven hoe de situatie er per regio in Nederland voor staat, werd er een speciale coronaroutekaart ontworpen met vier risiconiveaus: waakzaam, zorgelijk, ernstig en zeer ernstig. Gaan we daar overheen, dan komen we op niveau lockdown. Er stonden al acht regio’s op risiconiveau ‘zeer ernstig’, maar daar komen nu opnieuw acht regio’s bij. 

Inmiddels heeft geen enkele regio meer het laagste risiconiveau ‘waakzaam’. 

Acht regio’s op risiconiveau ‘zeer ernstig’

Veiligheidsregio’s die al eerder van niveau ernstig naar zeer ernstig overschakelden, zijn Amsterdam-Amstelland, Hollands-Midden, Zaanstreek-Waterland, Utrecht, Haaglanden, Rotterdam-Rijnmond, Zuid-Holland Zuid en Brabant Zuidoost. Toch blijft het virus ook in andere gebieden hardnekkig om zich heen slaan en staan ook de onderstaande acht regio’s inmiddels op risiconiveau zeer ernstig:

  • Kennemerland
  • Gooi en Vechtstreek
  • Twente
  • Gelderland-Midden
  • Gelderland-Zuid
  • Brabant-Noord
  • Midden- en West-Brabant
  • Limburg-Noord 

Geen regio’s meer op waakzaam

Op dit moment heeft geen enkele regio in Nederland nog het laagste risiconiveau ‘waakzaam’. Alleen Zeeland en Zuid-Limburg staan nog op het op een-na laagste risiconiveau ‘zorgelijk’. De regio’s Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland en Noord- en Oost-Gelderland waren al eerder van zorgelijk naar ernstig veranderd. Daar komen nu ook IJsselland en Noord-Holland Noord bij. 

Lees ook: Binnen een kwartier de uitslag: hoe betrouwbaar is een coronasneltest?

Geen extra coronamaatregelen

Inmiddels staan 16 van de 25 veiligheidsregio’s op het risiconiveau ‘zeer ernstig’. Als je naar de coronaroutekaart van de Rijksoverheid kijkt, zou dat betekenen dat in deze regio’s extra maatregelen van kracht zijn. Dit is echter niet het geval. De aangescherpte coronaregels van het hoogste risiconiveau zijn zeer zijn op dit moment namelijk in heel het land van kracht. Dat duurt nog minstens drie weken. Mocht het aantal besmettingen tegen het einde van die weken teruglopen, dan wil het kabinet overschakelen naar de regionale aanpak. Dat betekent dat regio’s met een lager veiligheidsniveau niet langer de strenge, huidige maatregelen hoeven te handhaven.

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!
Help jij ons winnen? Stem dan snel!    

Bron | RTL Nieuws, Rijksoverheid
Beeld | iStock

Voice Algemeen

Heb je geen tijd om vanuit je luie stoel je favoriete tijdschrift te lezen, maar wil je wél op de hoogte blijven van het beste van Margriet? Dan hebben wij iets leuks voor je: je kunt vanaf nu praten met Margriet via je Google Home óf Google Assistent op je telefoon of tablet. Zo heb je heel makkelijk toegang tot allerlei extra leuks. Benieuwd? Klik hier om direct met Margriet te praten. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant