Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Mamma mia! ABBA brengt na 39 jaar éindelijk nieuwe muziek uit

mamma-mia-abba-brengt-na-39-jaar-eindelijk-nieuwe-muziek-uit.jpg

Geweldig nieuws voor alle ABBA-fans: na 39 jaar komt de vierkoppige band met nieuwe muziek.  Tijdens een livestream onthulde de groep dat ze komen met een gloednieuw album, genaamd Voyage. En dat niet alleen: er komt ook een bijzondere tournee.

Hoewel we natuurlijk ook nu nog altijd genieten van klassiekers als Waterloo, Mamma Mia en Dancing Queen, kunnen wij niet wachten om de nieuwe muziek te horen!  

Het album Voyage

Fans moeten nog even geduld hebben: het album Voyage is vanaf 5 november te koop. Maar laten we eerlijk zijn: na 39 jaar wachten kunnen we die twee maanden ook nog wel even volhouden. Zeker nu we de eerste twee nummers van het album, I still have faith in you en Don’t shut me down, al op repeat kunnen zetten. Die liedjes werden namelijk donderdagavond al gepresenteerd tijdens de livestream in Stockholm. In 2018 zouden er al twee nieuwe nummers uitkomen, maar het uitbrengen van deze tracks werd steeds uitgesteld. Tot nu, dus, bijna veertig jaar na het laatste muzikale avontuur van Björn, Benny, Agnetha en Anni-Frid. Luister hieronder vast naar één van de liedjes die tijdens de show donderdagavond te horen was:

ABBA-hologrammen on tour

Maar het blijft niet alleen bij een nieuw album: in 2022 volgt er ook een reeks ABBA-concerten in Londen. Dat gaat gebeuren in een speciaal stadion, dat de band momenteel speciaal hiervoor laat bouwen. Björn, Benny, Agnetha en Anni-Frid treden tijdens die shows niet zelf op, maar zijn te zien via levensechte ABBA-hologrammen, die op een podium worden geprojecteerd.

 De band is vijf weken lang bezig geweest met het opnemen van de optredens voor de hologramversie van ABBA. De hologrammen gaan oude nummers van ABBA ten gehore brengen. Ze zingen ook twee nummers van het nieuwe album.

Bron | ANP
Beeld | Getty Images

Ook interessant