Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Aardappelsalade met ham

_dsc9573.jpg

Pittige aardappelsalade met knapperige ham

Ingrediënten:

– 750 g vastkokende aardappelen met schil
– 1 rode appel met schil, in stukjes
– 1 groene appel met schil, in stukjes
– 100 g zilveruitjes
– half zakje waterkers, dikke stelen verwijderd
– 150 g rauwe ham of bacon voor de dressing
– 75 g mayonaise
– 50 ml yoghurt
– scheutje olijfolie
– 2 tl grove mosterd
– versgemalen peper, zout

 

 

 

Bereiding:

– Kook de aardappelen in 15-20 min. gaar. Giet ze af en laat afkoelen.
– Klop intussen voor de dressing de mayonaise met de yoghurt, de olie, de mosterd en zout en peper naar smaak glad.
– Trek de schil met een puntig mesje van de aardappelen en snijd ze in plakjes. Schep ze door de dressing.
– Voeg de appel en de zilveruitjes toe.
– Meng als laatste de waterkers door de aardappelsalade.
– Bak de plakjes ham uit in een droge koekenpan en laat afkoelen op keukenpapier.
– Breek in stukjes en bewaar in een vershouddoos. Verdeel deze ter plekke pas over de salade.

Bereidingstijd: 35 min. + afkoelen

Ook interessant