Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Aanmelden Alpe d’HuZes 2016: wees er snel bij!

alpe-dhuzes-2015-foto-frank-van-engelen.jpg

Doe mee met de beklimming van je leven, voor het leven van een ander. Op 2 juni 2016 mogen vijfduizend deelnemers de Alpe d’Huez bestijgen om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. De inschrijving stopt 1 februari, dus schrijf je nu in!

In de afgelopen tien jaar hebben deelnemers ruim 130 miljoen euro opgehaald voor het Alpe d’HuZes/KWF Fonds. Hiermee zijn allerlei onderzoeken, tools en behandelmethoden gefinancierd om het leven van kankerpatiënten draaglijker te maken. Het uiteindelijke doel: dat niemand meer doodgaat aan kanker!

‘Steeds een stapje dichterbij’

Voorzitter Johan van der Waal: “Elk jaar zien we tot hoeveel we met elkaar in staat zijn: met het opgehaalde geld komen we steeds stapje dichterbij ons uiteindelijke doel. Maar helaas gaan er nog altijd mensen dood aan kanker, dus blijven we ons ook dit jaar weer inzetten. Hierbij hebben we de inzet nodig van vertrouwde én van nieuwe mensen.”

Wat gebeurt er met het geld?

Al het geld dat deelnemers ophalen gaat rechtstreeks naar het Alpe d’HuZes/KWF Fonds. Het geld uit dit fonds wordt door KWF besteed aan het stimuleren van baanbrekende onderzoeksideeën, huidig onderzoek en ambitieuze kankeronderzoekers.

Aanmelden Alpe d’HuZes

Ook de beklimming van je leven maken? Je mag wandelen of fietsen, wat je leuk vindt. Je kunt je individueel of met een team inschrijven via www.opgevenisgeenoptie.nl. Het inschrijfgeld is 125 euro, hiervoor je persoonlijke koerskleding en een startnummer. Via een persoonlijke actiepagina kun je actie voeren om sponsorgeld op te halen.

Alpe d"HuZes 2015 - foto Frank van Engelen

Alpe d”HuZes 2015 – foto Frank van Engelen

Over Alpe d’HuZes

Alpe d’HuZes is een actie waarbij deelnemers, alleen of in een team, geld bijeenbrengen waarmee zij een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker. Onder het motto ‘Opgeven is geen optie’ beklimmen deelnemers op één dag de legendarische Alpe d’Huez tot maximaal zes keer. Alpe d’HuZes bevordert en ondersteunt (wetenschappelijk) onderzoek naar kanker in alle mogelijke vormen, zodat uiteindelijk minder mensen doodgaan aan kanker.

 

Ook interessant