Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Aangescherpte maatregelen in Europese landen: een handig overzicht

aangescherpte-maatregelen-in-europese-landen-een-handig-overzicht.jpg

Net als Nederland hebben veel andere Europese landen te maken met een flinke stijging van het aantal positieve coronatests. Om deze stijging een halt toe te roepen, scherpen veel landen hun huidige coronamaatregelen aan. Hier een handig overzicht van de aangescherpte maatregelen in Europese landen.

Vergeleken bij deze maatregelen vallen de huidige coronamaatregelen in Nederland erg mee.

Aangescherpte maatregelen in Europese landen

Spanje

In Spanje stijgt het aantal positieve coronatests zó snel, dat de Spaanse premier Pedro Sánchez zondag een nieuwe noodtoestand heeft afgekondigd in Spanje. Hoewel de aangescherpte maatregelen per regio verschillen, is er wel een landelijke avondklok vastgesteld die, als het aan de regering ligt, tot volgend jaar 9 mei zal duren. Deze avondklok geldt in principe tussen 23.00 uur en 6.00 uur, maar de regio’s hebben de bevoegdheid om de begin- en eindtijd van de avondklok aan te passen.

Lees ook: Kabinet gaat geen strengere coronamaatregelen aankondigen

Italië

Ook de premier van Italië, Giuseppe Conte heeft de landelijke coronamaatregelen verder aangescherpt. Vanaf vandaag moeten bioscopen, theaters, sportscholen en zwembaden sluiten. Restaurants en cafés moeten om 18.00 uur stoppen met serveren. Conte hoopt met deze maatregelen een complete lockdown te voorkomen.  Hij liet tijdens een persconferentie weten dat de inwoners van Italië even moeten doorbijten met de nieuwe restricties. “Maar dan kunnen we in december weer ademhalen,” aldus de premier.

Frankrijk

En ook in Frankrijk geldt er inmiddels een avondklok. Inwoners van tientallen Franse departementen mogen tussen 21.00 uur en 6.00 uur alleen naar buiten als daar een belangrijke reden voor is. Volgens de Franse premier Jean Castex is het niet uitgesloten dat de maatregelen de komende tijd verder zullen moeten worden aangescherpt.

België

Ook in België blijft het aantal positieve tests maar stijgen. Vorige week werden de maatregelen in België dan ook verder aangescherpt wegens de ‘alarmerende stijging’ van de coronacijfers. Alle horeca zijn vanaf afgelopen maandag een maand gesloten, er geldt een avondklok tussen 0.00 en 5.00 uur en elk gezin mag nog maar met één iemand nauw contact hebben. Daarnaast moeten mensen zo veel mogelijk thuiswerken.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Nu.nl
Beeld | iStock

Ook interessant