Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Aangescherpt reisadvies: code oranje voor heel Spanje en nieuwe delen van Frankrijk

aangescherpt-reisadvies-code-oranje-voor-heel-spanje-en-nieuwe-delen-van-frankrijk.jpg

Slecht nieuws voor iedereen die een vakantie naar Spanje heeft geboekt: het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies naar het land namelijk flink aangescherpt.

Heel Spanje staat vanaf vandaag op code oranje en nieuwe delen van Frankrijk ook. Dit meldtbrancheorganisatie ANVR.

Verscherpt reisadvies

Het ministerie adviseert mensen om alleen naar deze gebieden te reizen als dat echt noodzakelijk is. Vakantiereizen zijn niet noodzakelijk. Spanje gaat geheel op oranje. Welke delen van de Canarische eilanden op oranje gaan, wordt later vandaag nog bekend gemaakt. Voor Frankrijk gaan een aantal nieuwe regio’s op oranje, namelijk Sarthe, Hérault en Alpes Maritimes. Voor het Verenigd Koninkrijk de stad Aberdeen.

Lees ook: Wat moet je doen als je vakantiebestemming ineens code oranje krijgt?

Stijging van coronabesmettingen

Dat het reisadvies is aangescherpt, is natuurlijk niet voor niks. Vanwege  ‘geconstateerde, verslechterde coronasituaties ter plekke’, ziet het ministerie zich genoodzaakt om Spanje en delen van Frankrijk op oranje te zetten. De nieuwe adviezen gaan om middernacht in. Het ministerie heeft wat betreft Spanje aan de ANVR laten weten dat het aantal besmettingen in dat hele land hoog is en in alle regio’s blijft stijgen. Ook zijn er steeds meer aanwijzingen (testen) dat meer reizigers uit Spanje terugkeren met besmettingen.  

Wat als je tóch gaat?

Mensen die op vakantie zijn geweest in een land met code oranje, krijgen vanuit de overheid het dringende advies om bij thuiskomst twee weken in quarantaine te gaan. Het is erg belangrijk om dit advies op te volgen, omdat je anders veel mensen zou kunnen besmetten zonder dat je het door hebt.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | AD
Beeld | iStock

Ook interessant