Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Goed nieuws: mensen uit dít jaar zijn nu ook aan de beurt voor een vaccinatie

mensen-uit-dit-jaar-zijn-nu-ook-aan-de-beurt-voor-een-vaccinatie-margriet.jpg

Er lijkt toch een meevaller te zijn in de vaccinatiestrategie: het RIVM heeft namelijk vandaag bekend gemaakt dat mensen uit het jaar 1961 aanstaande donderdag een uitnodiging voor een vaccinatie krijgen. Het gaat hierbij om mensen die dit jaar zestig worden.

De uitnodigingen voor een vaccinatie voor mensen geboren in 1961 vallen ergens tussen donderdag 29 april tot en met zaterdag 1 mei op de deurmat.

Nóg eerder afspraak maken voor vaccinatie

Mensen die geboren zijn in het jaar 1961 en geen zin hebben om te wachten tot ze de uitnodiging per post ontvangen, kunnen ook al vanaf vandaag online een afspraak inplannen via www.coronavaccinatie-afspraak.nl voor een vaccinatie bij de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst. Daar krijgen zij het vaccin van BioNTech/Pfizer. Het gaat om bijna 250.000 mensen.

Lees ook: ‘Onzuiverheden mogelijk oorzaak van zeldzame bijwerking AstraZeneca-vaccin’

Dubbele uitnodiging

Volgens het RIVM kan het gebeuren dat sommige mensen een dubbele uitnodiging ontvangen. Zij worden dan op basis van hun geboortejaar uitgenodigd, maar zijn al via een andere route gevaccineerd of uitgenodigd. Bijvoorbeeld omdat ze in de zorg werken. Mocht je nu ook een dubbele uitnodiging ontvangen dan kun je deze als niet verzonden beschouwen. De GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst heeft inmiddels ruim 100 vaccinatielocaties geopend waar mensen terecht kunnen voor een vaccinatie.

Bron | RIVM
Beeld | Getty

Ook interessant