Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

7 dingen die je nog niet wist over de jarige prinses Amalia

prinses-amalia.jpg

Prinses Amalia is vandaag vijftien jaar geworden. Daarom deze zeven leuke weetjes over het volgende staatshoofd van Nederland.

We zien of horen zelden iets over de oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. En dat is volgens het AD precies zoals haar ouders dat willen. Ken jij deze weetjes over prinses Amalia?

Sportief & muzikaal

1. Volgens koningshuisdeskundige Dorine Hermans heeft Amalia een vriendje gehad, zo liet ze onlangs aan Linda weten. De prinses zou enkele maanden verkering hebben gehad met een jongen uit haar klas, weet RTL boulevard te melden. Overigens kwam hierop geen reactie vanuit het paleis.
2. Amalia is erg sportief. Ze hockeyt al sinds haar zevende, ook skiet ze graag.
3. Ook doet ze aan paardrijden, zo rijdt ze al jaren op haar paard Safary. In 2016 heeft ze in het geheim meegedaan aan een paardrijwedstrijd. Ze deed dat onder een andere naam.
4. Amalia is erg muzikaal. Ze speelt piano en is dol op zingen. Ook krijgt ze musical-les op school en treedt ze soms op in bejaardentehuizen.
5. De prinses heeft een musical.ly-account, een soort Instagram, maar dan met tieners die liedjes playbacken. Musical.ly is erg populair onder tieners.

Modekoningin in wording

6. De oudste prinses is een ware modekoningin in wording. Met het rood-witte jurkje dat ze vorig jaar droeg op een fotosessie ter gelegenheid van de tachtigste verjaardag van haar oma prinses Beatrix, heeft Amalia een heuse modetrend gezet. BN’ers lopen weg met het kledingstuk.
7. Amalia draagt steeds vaker kleding van haar moeder koningin Máxima. Maar ze gaat niet alleen voor ‘vintage’, ze zoekt zelf ook leuke items uit. Zo heeft ze een roze tas van Lady Dior ter waarde van zo’n €3.000…

Maxima doop Amalia

Máxima tijdens de doop van Amalia.

Bronnen | AD, RTL boulevard
Foto’s | ANP

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant