Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

6 tips hoe je een bucketlist maakt

woman-hands-and-a-notepad.jpg

Wat wil jij nog graag doen in je leven? Zitten de ideeën wel in je hoofd maar zou je ze ook graag op papier willen zetten? Wacht niet langer, met deze 6 handige tips zet jij ze zo op papier in de vorm van een bucketlist.

Margriet samen met UNICEF

Wat is voor jou belangrijk in je leven en wat kun je hiermee in de toekomst? Stel, met behulp van deze 6 tips, je eigen bucketlist samen.

Waarvan word je intens gelukkig?

Stel jezelf de vraag: waar word ik blij van? Wat doe ik het liefst en zou ik het liefst elke dag willen doen? Of wat blijft er maar in je hoofd hangen en waar droom je zelfs van?

Op wie ben je jaloers?

Een beetje jaloers zijn is gezond. Heb je een familielid of een vriend(in) waar je een tikkeltje jaloers op bent, omdat diegene heeft bereikt wat jij ook altijd wilde bereiken? Gebruik het als inspiratiebron. En misschien heeft diegene zelf tips!

Wat zou je doen als je wist dat je nog een jaar te leven zou hebben?

Een verre reis,  de Nijmeegse Vierdaagse lopen of een groot feest geven, wat zou jij doen? Probeer met deze vraag in je hoofd je dromen toe te voegen.

Wees realistisch

Zet je lijst niet vol met onuitvoerbare dromen, dromen mag! Maar als je bucketlist vol onrealistische uitjes staat, dan zul je er maar weinig af kunnen strepen.

Maak het niet te groot

Je hebt misschien de neiging om groots te denken, maar dan is je kans op succes kleiner. Wil je bijvoorbeeld wat meer gaan sporten? Schrijf jezelf niet meteen in voor een halve marathon, maar doe mee met een 5 kilometer wedstrijd bijvoorbeeld.

Zet dingen op je bucketlist waar je zelf invloed op hebt

De enige die uiteindelijk jouw doelen in de weg staat, ben jijzelf. Alleen jij hebt hier invloed op.

Waar je ook invloed op kan hebben, is de toekomst van de volgende generatie. Hoe ouder we worden, hoe meer we ons realiseren dat niet iedereen dezelfde kansen krijgt. Daarom hebben veel mensen op hun bucketlist staan dat ze ook nog ‘iets goeds’ voor kinderen willen doen. Omdat ze hen allemaal een goede toekomst gunnen.

Herkenbaar? Ontdek dan hier hoe je zelf iets bijzonder kunt nalaten.

Ook interessant