Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

7 redenen waarom we V&D gaan missen

reden-waarom-we-de-vd-gaan-missen.png

V&D houdt op te bestaan. Het bedrijf werd in 1887 opgericht door Willem Vroom en Anton Dreesmann en opende zijn eerste filiaal aan de Weesperstraat in Amsterdam. In 2015 had V&D nog 66 filialen verspreid door het hele land, maar nu zal het uit het straatbeeld verdwijnen. Wat moeten wij zonder de V&D? Zeven redenen waarom we het warenhuis gaan missen.

Schoolspullen

Kaftpapier, agenda’s, geodriehoeken, rekenmachines… Wie heeft ze niet bij V&D gekocht? Een nieuw schooljaar begon standaard al in de zomervakantie, met een bezoek aan de School Campus. Een uitje op zich, al die nieuwe agenda’s, schooltassen en pennen kopen of gewoon bewonderen.

Broodje roomkaas

O en dan La Place… Wat gaan we die missen in de huidige vorm, vooral vanwege de triangle bol met die dikke laag roomkaas en bieslook. En natuurlijk de geur van verse jus en gebakken aardappeltjes. Benieuwd wat Jumbo met de broodjes roomkaas gaat doen…

Koffers

Een goede koffer? Daarvoor was de V&D hét adres. Van merken als Samsonite en Delsey tot huismerk LIV. Veel koffers die bij V&D gekocht zijn, hebben al heel wat van de wereld gezien.

Prijzencircus

De voorpret voor het Prijzencircus begon al met de speciale folder. Vervolgens kon je meer dan twee weken lang op koopjesjacht in de winkels van V&D.

Handschoen

Ook de afdeling lederwaren gaan we missen. Wie heeft er niet een paar fijne kwaliteitshandschoenen, een mooie lederen tas of portemonnee van V&D in de kast?

De toiletten

Voor een plaspauze was V&D een fijn adres. Nooit wachtrijen en altijd vriendelijke toiletdames die je met een glimlachen begroeten.

Dakterras

Voor het beste uitzicht over de stad móést je in veel steden gewoon gaan lunchen bij V&D. De dakterrassen van vestigingen als Haarlem, Amsterdam en Groningen zaten standaard bomvol bij zonnig weer.

Waarom ga jij de V&D missen?

Ook interessant