Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

6 x grappige boeken voor pubers

puberteit.png

Flirten, versieren, verliefd worden, keuzes maken, alcohol, feestjes… Er komt van alles om de hoek kijken als je puber bent. Als ouder is het belangrijk om tijdens deze periode een vinger aan de pols te houden, ook als het gaat om seksualiteit. Hoe pak jij dat aan?

Onlangs vroegen we jullie op om goede tips te delen over seksuele voorlichting, relaties, flirten en noem maar op. Veel van jullie gaven aan hun puber voor te lichten door middel van een boek.

“Ik heb op verschillende manieren geprobeerd met hem (12 jaar) hierover te praten. Maar hij stond er totaal niet voor open. Toen heb ik Het Puberboek gekocht. Eerst heb ik het zelf gelezen. Daarna vond ik dat dit voor hem ook goed zou zijn en heb ik het op zijn bed gelegd. Hij was er erg blij mee en leest er regelmatig in. Ik heb hem verteld dat hij met vragen altijd bij mij terecht kan.” 

“Ik heb er een boek met tekst en plaatjes bij gepakt om ze het met behulp van tekeningen te laten zien. Verder heb ik ook uitgelegd dat er ook homoseksuele en biseksuele mensen bestaan. Met als gevolg dat we met de kinderen eigenlijk overal over kunnen praten of grapjes kunnen maken.”

We hebben voor jou een aantal grappige boeken op rij gezet die handig zijn om ‘het’ gesprek op gang te helpen!

Wil je ook opvoedtips over thema’s als alcohol, blowen, roken, veiligheid en voeding? Ga dan zeker naar www.hoepakjijdataan.nl. Ook een leuke manier om het gesprek aan te gaan die zeker aansluit bij deze tijd: sense.info, leuke en leerzame games!

 

Ook interessant