Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

5x de leukste kerstmarkten in Nederland

ontwerp-zonder-titel.jpg

Voor sfeervolle kerstmarkten en het ultieme feestdagengevoel hoef je echt niet de grens over. In Nederland worden heel veel mooie kerstmarkten gehouden, vaak in prachtige historische binnensteden. Welke ga jij dit jaar bezoeken?

1. Magisch Maastricht: t/m 1 januari 2018

De kerstmarkt van Maastricht is vernieuwd. Zo is er dit jaar een overdekte schaatsbaan en een reuzenrad, worden er allerlei traditionele activiteiten geroganiseerd en zien de kerstkraampjes er extra sfeervol uit. Zo kom je snel in feeststemming.
kerstmarktinmaastricht.nl

2. Kerstmarkt in Leiden: 15 december t/m woensdag 27 december

De kerstmarkt in Leiden zorgt deze winter dertien dagen lang voor een sfeervolle binnenstad. Gelegen op het water van de Nieuwe Rijn is het de enige drijvende kerstmarkt van Nederland! Bezoekers kunnen er naar hartenlust winkelen onder het genot van een hapje, drankje en diverse liveoptredens.
visitleiden.nl

3. Winter Arnhem: 17 december

Op zondag 17 december beleef je in Arnhem de Grootste Kerstmarkt van het Oosten. Met meer dan tweehonderd kraampjes, een gezellige schaatsbaan, muzikale serenades en ontelbare kerstlampjes ervaar je het echte kerstgevoel tijdens Winter Arnhem.
winterarnhem.nl

4. Kerstmarkt Fluweelengrot Valkenburg: t/m 23 december

Dé ondergrondse kerstbeleving van 2017 bezoek je in Valkenburg op een van de orgineelste kerstmarkten ooit. Voor de twintigste keer wordt de Fluweelengrot omgetoverd in een unieke, sfeervolle markt, boordevol kerst- en cadeauartikelen. Daarnaast kun je er indrukwekkende wandschilderingen, sculpturen, een unieke achttiende-eeuwse kapel en oude ambachten bewonderen.
kerststadvalkenburg.nl

5. Grootste kerstmarkt van Nederland in Dordrecht: 15 t/m 17 december

In de historische binnenstad van Dordrecht kun je bij honderden kramen en op meerdere podia genieten van een ultieme kerstsfeer. De vele monumenten die de stad rijk is en de iconische binnenhavens vormen het decor voor een route vol lichtjes en sfeervolle kersttaferelen.
kerstmarktdordrecht.nl

Beeld | iStock

Ook leuk om te lezen

Bekijk ook

Met deze vijf planten in huis schijn je beter te slapen. In dit filmpje wordt uitgelegd hoe dat precies zit, zodat je kunt kiezen welke van de vijf je een betere nachrust gaat bezorgen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant