Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

5 tips om uit je comfortzone te komen

tips-uit-comfortzone.png

Als je gelukkig bent en niets mist, waarom zou je dan op ontdekkingsreis gaan? Maar als je niét gelukkig bent met de situatie waarin je je bevindt, is het soms goed om buiten je comfortzone – je eigen, vertrouwde veilige omgeving – te treden. Vijf tips!

Ga op onderzoek uit

Verken ideeën en meningen. Stel jezelf bloot aan risico’s, wilde ideeën en nieuwe taferelen. Ga dansen. Praten. Netwerken. Iets maken. Doe eens het tegenovergestelde van wat iedereen verwacht. Word oplettender – zie wat er om je heen gebeurt. Blijf vragen ‘waarom’.

Maak (meer) contact met anderen

Ga niet alleen maar om met mensen die doen wat jij doet, maar ontmoet eens mensen met andere passies. Wie wet wat het voor nieuwe inzichten of idee oplevert. En wat jij hebt en weet, kan weer waardevol zijn voor anderen – dus deel ook wat je ontdekt.

Wees jezelf

Doe je niet anders voor dan je bent: je bent uniek en daar mag je trots op zijn. ‘Doen alsof’ is beklemmend, en werkt niet stimulerend. Je eigenaardigheden durven laten zien is bevrijdend – met jezelf kom je verder. Overschrijd je grenzen en je zult versteld staan van jezelf.

Verzamel moed

Het ‘gewone’ op het spel zetten is de enige manier om iets buitengewoons te bereiken. Dus durf je veilige thuisbasis te verlaten – want bij de koffieautomaat ga je geen avonturen beleven. En verzamel moed. Die heb je namelijk nodig om onverwachte paden te bewandelen en een afwijkende mening te hebben.

Stal je ego in de berging

Ego’s staan ideeën en vernieuwing in de weg. Dus neem jezelf niet te serieus en luister eens vaker naar anderen. Negeer wel de schreeuwlelijken. Want er zullen altijd mensen om je heen zijn die commentaar leveren op het feit dat jij je comfortzone durft te verlaten. maar die zijn gewoon jaloers, dus trek je daar niks van aan.

comfortzoneMeer informatie?

Deze tips zijn afkomstig uit het boek Uit je comfortzone van Jessica Hagy. Dit boek is onder andere bij Bol.com te bestellen voor € 15,00.

Ook interessant