Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

5 tips om autoproblemen in de winter te voorkomen

car-mirror-on-snowy-street.jpg

De winter heeft voor- en nadelen. Een boswandeling door een wit besneeuwd bos of een fijne schaatstocht kan heerlijk zijn, maar op startproblemen of vastgevroren autoportieren zit niemand te wachten. Hier zijn een paar tips om het autobezitters in deze ijskoude dagen iets makkelijker te maken.

Tip 1: handrem niet gebruiken

Bij vorst is het verstandiger om de handrem niet te gebruiken. Want stel dat-ie vastvriest! Het is beter om de auto in de eerste versnelling te zetten, dat heeft hetzelfde effect.

Tip 2: motor kort starten

Laat het, wanneer je de auto niet aan de praat krijgt, bij een aantal korte startpogingen en blijf niet eindeloos en aangesloten proberen de auto te starten. Anders loop je het risico op een lege accu waardoor je auto er helemaal mee ophoudt. Bij korte startpogingen met tussenpozen wordt de accu minder zwaar belast. Ook kun je even de koplampen aanzetten om de accu op te warmen.

Tip 3: benzine bij een dieseltank

Diesel bevriest sneller dan benzine. Om bevriezing te voorkomen, kun je het best een heel klein beetje benzine in de dieseltank doen. De benzine zorgt ervoor dat de motor sneller start. Let wel op en voeg echt maar een heel klein beetje toe, anders ben je nog verder van huis…

Tip 4: slotspray mee

Wat heb je aan een auto als je niet eens kunt instappen? In de winter kan het soms gebeuren dat je de autodeur niet openkrijgt omdat het slot is bevroren. Dat is natuurlijk het laatste wat je wilt! Zorg daarom dat je voorbereid bent en neem op koude dagen voor de zekerheid slotspray mee in je jaszak of handtas.

Tip 5: deurrubbers insmeren

Vastgevroren deurrubbers zijn ook zo’n veelvoorkomend probleem in de winter. Ga niet aan de deur staan trekken, daarmee maak je de deurrubbers alleen maar kapot. Een betere remedie is om de rubbers uit voorzorg in te smeren met bijvoorbeeld talkpoeder of speciaal rubbervet. Maar je kunt natuurlijk ook een föhn of een spuitbus met ontdooier gebruiken.

Bron | reisverzekeringsblog.nl, infonu.nl, ikwilvanmijnautoaf.nl

Meer fijn advies voor in de winter

Ook handig

Ben jij een sloddervos? En wordt het altijd een rommeltje bij je in de auto? Dan moet je deze video echt even bekijken!

De beste artikelen gratis ontvangen in je mailbox? Abonneer je op de Margriet nieuwsbrief. 

Ook interessant